Investorer spændte på Federal Reserve møde

Efter mandagens rolige start på ugen, tog de internationale valutamarkeder anderledes fat efter europæiske åbningstid, hvor markedet blev ramt af aktieuro i Kina, og dermed af nye bekymringer om en forsinkelse af den ventede renteforhøjelse fra den amerikanske centralbank, Federal Reserve.

Foto: PAUL J. RICHARDS. Efter mandagens rolige start på ugen, tog de internationale valutamarkeder anderledes fat efter europæiske åbningstid, hvor markedet blev ramt af aktieuro i Kina, og dermed af nye bekymringer om en forsinkelse af den ventede renteforhøjelse fra den amerikanske centralbank, Federal Reserve.
Læs mere
Fold sammen

Tirsdag fortsætter aktieuroen i Asien med udsving på børsen i Shanghai på over 5 pct., om end det i modsætning til mandag ikke er ensrettede bevægelser.

Samtidig indleder Federal Reserve senere tirsdag det to dage lange pengepolitiske møde i Federal Open Market Committee. Onsdag aften offentliggøres resultatet, og det vil ifølge analytikerne næppe sætte markedet i kog, da en uændret politik er imødeset.

Til gengæld kan kommentarer fra centralbankchef Janet Yellen efterfølgende give markedssvingninger, da investorerne vil spidse ører for enhver indikation af timingen af normaliseringen af pengepolitikken.

Normaliseringsprocessen har den seneste tid givet anledning til dollaropkøb i forventning om en styrkelse af den amerikanske valuta i kølvandet af renteforhøjelser.

Men hidtil har de mange dollarkøb ikke rokket ved styrkeforholdet over for euro eller yen, og hvis der kommer nye bekymringer fra Federal Reserves side, der peger på yderligere udsættelse af højere renter, kan det give anledning til afvikling af positioner og salg af dollar.

Ved 6.30-tiden tirsdag morgen koster euro 1,1075 dollar mod 1,1090 dollar mandag eftermiddag.

Dollar koster samtidig 123,45 yen mod 123,20 yen mandag, mens der går 136,75 yen på en euro mod 136,50 yen mandag eftermiddag.