Investorer søgte mod udgangen før stimulusnyt

De europæiske aktiemarkeder var pressede onsdagens igennem og på falderebet blev der for alvor søgt mod udgangen. Fokus var ene rettet mod referatet fra den amerikanske centralbanks, Feds, seneste møde, der rammer handlerbordene ved aftentid.

Læs mere
Fold sammen
Det bør give nyt om, hvor tæt centralbanken er på at mindske stimulussen til den amerikanske økonomi.

Onsdag endte med fald til 415 ud af de 600 medlemmer af Europe Stoxx 600-indeks. Britiske FTSE 100 faldt 1,0 pct. mens franske CAC40 og tyske DAX dykkede med 0,3 og 0,2 pct.

- Referatet bliver utroligt vigtigt. Markedet er gået fra at spørge sig selv, om programmet bliver mindsket til, hvornår det bliver mindsket og hvor meget, sagde porteføljemanager hos Lloyd's TSB Bank Tim Harris til Bloomberg News.

Stimulusprogrammet har postet likviditet i den amerikanske banksektor, og den likviditet har været med til at holde renterne verden over nede. Det har samtidig været en medvirkende årsag til de markante aktiestigninger, 2013 har budt på.

Blandt de mest faldende i Europa var Carlsbergs konkurrent Heineken med et fald på 3,9 pct. til 53,35 euro. Omsætningen i det første halvår endte på 10,4 mia. euro efter en organisk vækst på minus 1 pct. i forhold til samme periode i 2012. Analytikerne havde ifølge en prognose fra Bloomberg News ventet et salg på 9,5 mia. euro.

På bundlinjen endte nettoresultatet på 679 mio. euro svarende til et fald på 1 pct. fra samme periode i 2012. Der var ventet et nettooverskud på 709 mio. euro

I den modsatte ende af markedet har Veolia Environment, der leverer løsninger til vandforsyning, affaldshåndtering og energistyring, vinden i ryggen med en stigning på 8,8 pct. til 11,51 euro. Det sker, efter at Morgan Stanley, der venter et mindre og mere effektiv Veolia, satte selskabet på sin liste over favoritter i Europa .