Investorer søger sikkerhed efter Bhutto-mord

Mordet på Pakistans oppositionsleder får investorerne til at søge i sikkerhed. Guld og olie stiger, mens aktierne falder.

Usikkerheden præger de globale investorer efter mordet på Pakistans oppositionsleder Benazir Bhutto.

- Investorerne mener, at drabet har øget den globale usikkerhed. Derfor vælger man aktiver, som generelt klarer sig bedre, hvis vi får en nedtur i verdensøkonomien, hvis det her udvikler sig, vurderer chefanalytiker Anders Matzen, Nordea Markets.

Umiddelbart efter mordet steg prisen på olie og guld, mens dollar og aktier på de globale børser faldt. Fredag åbnede de tyve toneangivende aktier på Københavns Fondsbørs også med et mindre fald.

- Der var beskedne kursfald efter åbningen, men over natten fik vi et pænt kursfald i Japan, og der synes generelt at være tale om, at investorerne i nogen grad søger mod sikker havn. Guld er et typisk aktiv, man søger over mod i situationer, hvor usikkerheden generelt stiger, ligesom for eksempel schweizerfranc, siger Anders Matzen.

Han understreger dog, at reaktionerne er forholdsvist beskedne, fordi handelsomfanget generelt er småt mellem jul og nytår.

/ritzau/