Investorer satser flere penge på nedtur for Pandora og detailsektoren

Investorerne på aktiemarkedet har ikke haft meget tiltro til virksomheder i detailsektoren i 2017, hvor mange har satset store beløb på faldende kurser ved at shorte aktierne.

Læs mere
Fold sammen

Investorerne på aktiemarkedet har ikke haft meget tiltro til virksomheder i detailsektoren i 2017, hvor mange har satset store beløb på faldende kurser ved at shorte aktierne.

Selskaberne i detailsektoren er presset af stigende konkurrence fra onlinehandel, og ifølge analysehuset Markiet er der blevet skruet op for satsninger på kursfald frem mod regnskaberne for andet kvartal, som bliver offentliggjort i løbet af juli og august.

Short-aktiviteten blandt detailvirksomhederne i det amerikanske S&P 500-indeks er således steget 27 pct. i forhold til for tre måneder siden.

I gennemsnit er 5,2 pct. af detailaktierne i indekset lånt ud, hvilket typisk sker med henblik på at shorte aktierne. Det er det højeste niveau i to år, og de mest ramte selskaber er varehuskæderne Nordstrom og Kohl's samt smykkevirksomheden Signet Jewelers.

- Sektorens meget tydelige kamp mod onlinerivalerne har allerede medført, at aktierne har underpræsteret med 20 pct. i forhold til det generelle S&P 500-indeks i år.

- Bestræbelserne på at afværge denne konkurrence ved at lukke butikker og investere tungt i markedsføring har indtil videre ikke overbevist shortinvestorerne, og efterspørgselen på at shorte aktierne bliver ved med at stige, skriver Markit i en analyse.

I Danmark har smykkeproducenten Pandora været ramt af den samme tendens i løbet af 2017, hvor selskabet har haft negativ vækst på de store markeder i USA og Storbritannien.

I alt har fem forskellige hedgefonde i øjeblikket shortet 5,87 pct. af Pandora-aktierne. Den samlede andel kan være højere, da andelen ifølge dansk lovgivning kun skal oplyses, hvis den overstiger 0,5 pct. af aktiekapitalen i et selskab.

Ifølge Markit er omkring 7 pct. af Pandoras aktier udlånt i øjeblikket.

/ritzau/FINANS