Investorer sænker armene en smule

Trods de pæne halvårsregnskaber og flotte tal for hussalget er investorerne stadig tilbageholdne med uforbeholden jubel.

Foto: Scanpix.
Læs mere
Fold sammen
De amerikanske aktier zigzaggede sig vej gennem ugens første dag, hvor der kom flotte tal for boligsalget i USA.

For trods de pæne halvårsregnskaber, der langt henad vejen har været bedre end ventet, er investorerne stadig bekymrede for økonomien og om, at de måske lidt for hurtigt har ladet aktiekurserne spurte mod himlen. En spurt, der har sendt Dow Jones og S&P-indekset til vejrs med stigninger på 11 procent de seneste to uger.

I dag kom så også opgørelserne over, hvordan det står til på boligmarkedet. De viste, at salget af nye boliger kun er steget de seneste tre måneder og at salget af enkeltfamiliehuse således er øget med 11 procent.

Det måske undre, at investorerne ikke reagerede i større stil på de positive nyheder. Men ifølge en iagttager er der en hel naturlig forklaring på den manglende reaktion:

"Vi har haft fantastiske stigninger på det seneste, og derfor er det ikke overraskende, at vi ikke ser de store reaktioner på det pæne boligsalg," siger Michael Church, direktør i Addison Capital, til cnnmoney.com.

På trods af dagens dyp i minus, endte mandagen i plus over hele linjen. Dow Jones-indekset lukkede i et plus på 0,17 procent til indeks 9.108,51, mens Nasdaq lukkede i plus 0,10 procent til indeks 1.967,89 og S&P-indekset lukkede i et plus på 0,30 procent til indeks 982,18.