Investorer retter blikket mod DSV og Novo

De europæiske aktier ventes at begynde fredagens handel med en svagt positiv stemning efter fremgangen i USA torsdag aften.

C20-indekset lukkede torsdag 1,3 pct. højere i 500,11. Investorerne har øjnene rettet mod insulingiganten Novo Nordisk og vejtransportselskabet DSV, som begge er regnskabsaktuelle.

Novo Nordisk imponerede i regnskabet for første halvår, idet koncernen endnu en gang hævede omsætnings- og indtjeningsvækstprognoserne for helåret. Det skete i halvårsregnskab. Omsætningen steg til 20,4 mia. kr. og driftsresultatet steg 14 pct. til 5134 mio. kr. mod et forventet driftsresultat på 4857 mio. kr. Baggrunden er »en varig forbedring i bruttomarginen«, men samtidig peger Novo på »en fortsat svækkelse af vigtige faktureringsvalutaer«.

Der var ingen overraskelser i fredagens regnskab fra Novo Nordisk, men tallene bekræfter forventningerne til markedet. Det vurderer senior sales manager Niels Lundsby fra Nordea over for RB-Børsen. Novo Nordisk lukkede torsdag 2,4 pct. højere i kurs 587.

- Det har de gjort hver gang på nær i tredjekvartalsregnskabet, så man kan sige, det er »business as usual«, lyder vurderingen.

Vejtransportkoncernen afleverede halvårsregnskab inden åbningstid, hvilket overraskede positivt med indtjeningen, mens omsætning lå marginal under analytikerprognoserne. Men DSV fastholder stadig de første prognoser for helåret. DSV har haft fokus på sanering af ikke rentable kontrakter samt udskiftning af agenter med egne netværk. Det har mindsket omsætningsvæksten. Vejtransportens aktier lukkede torsdag 0,4 pct. højere i kurs 121,3.

Den nordiske forsikringsbranche er kommet i fokus efter yderligere spekulationer om konsolidering, efter at investeringsselskab Exista har købt aktier i den norske forsikringskoncern Storebrand og ejer nu 5,56 pct. af aktierne. Exista er endvidere den største aktionær i Kaupthing Bank, der ejer 20 pct. af aktierne i Storebrand, og det vurderes i Oslo, at islændingene er ved at forberede et bud på Storebrand. Trygvesta lukkede torsdag 0,7 pct. lavere i kurs 434, mens Topdanmark lukkede 1,1 pct. højere i kurs 936.

RB-Børsen