Investorer lægger øget pres på bestyrelsesformænd

Store investorer forlanger indsigt og indflydelse i virksomheder som aldrig før, og deres pres gør jobbet som bestyrelsesformand mere krævende end nogensinde.

Ole Andersen, formand i både Danske Bank, Bang & Olufsen og Chr. Hansen, genkender, at der er et ønske om større indflydelse fra investorerne. Fold sammen
Læs mere
Foto: Simon Læssøe
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det viser en ny analyse fra headhunterfirmaet Spencer Stuart, skriver JP-Politikens erhvervsmedie Finans.

Det kan være inspireret af kapitalfondenes aktive ejerskab, at de store institutionelle investorer nu træder i karakter og er tydeligere i deres forventninger og ønsker til bestyrelsen både i forhold til ledelse og strategi,« siger Michael Vad, managing partner i Spencer Stuart.

Tendensen er klar både blandt de 500 største amerikanske virksomheder, hvor undersøgelsen tager sit udspring, og de største danske, fortæller han.

Interessen fra investorerne kommer af et ønske om afkast på langt sigt. Og for at være sikre på, at den kommer, kræves et vist indblik, lyder det fra ATP.

Ole Andersen, formand i både Danske Bank, Bang & Olufsen og Chr. Hansen, genkender, at der er et ønske om større indflydelse fra investorerne.

- Jeg finder det helt naturligt, at de, som ejer selskaberne, ønsker indflydelse, siger han og tilføjer, at han "foretrækker en dialog".