Investorer lægger øget pres på bestyrelsesformænd

Store investorer forlanger indsigt og indflydelse i virksomheder som aldrig før, og deres pres gør jobbet som bestyrelsesformand mere krævende end nogensinde.

Foto: Simon Læssøe. Ole Andersen, formand i både Danske Bank, Bang & Olufsen og Chr. Hansen, genkender, at der er et ønske om større indflydelse fra investorerne.
Læs mere
Fold sammen

Det viser en ny analyse fra headhunterfirmaet Spencer Stuart, skriver JP-Politikens erhvervsmedie Finans.

Det kan være inspireret af kapitalfondenes aktive ejerskab, at de store institutionelle investorer nu træder i karakter og er tydeligere i deres forventninger og ønsker til bestyrelsen både i forhold til ledelse og strategi,« siger Michael Vad, managing partner i Spencer Stuart.

Tendensen er klar både blandt de 500 største amerikanske virksomheder, hvor undersøgelsen tager sit udspring, og de største danske, fortæller han.

Interessen fra investorerne kommer af et ønske om afkast på langt sigt. Og for at være sikre på, at den kommer, kræves et vist indblik, lyder det fra ATP.

Ole Andersen, formand i både Danske Bank, Bang & Olufsen og Chr. Hansen, genkender, at der er et ønske om større indflydelse fra investorerne.

- Jeg finder det helt naturligt, at de, som ejer selskaberne, ønsker indflydelse, siger han og tilføjer, at han "foretrækker en dialog".