Investorer kigger frem mod Janet Yellen-tale

Den amerikanske dollar er styrket markant siden dansk tid fredag eftermiddag, og investorerne ser nu frem mod Janet Yellens tale mandag aften.

Dollar har udviklet sig relativt fladt i løbet af mandag formiddag og ligger i et niveau på 1,0572 dollar per euro. Ved dansk børslukketid lå dollar i 1,0618 dollar per euro.

Interessen for dollar kom efter udtalelser fra chefen for centralbankens, Federal Reserves, afdeling i New York, William Dudley, der fredag justerede en tidligere pointe omkring timingen i Federal Reserves planlagte renteforhøjelser i forbindelse med reduktionen af Feds balance.

William Dudley mente, at den tidligere udtalelse var blevet misfortolket, og genforsikrede, at en eventuel pause i renteforhøjelserne kun ville have til formål at sikre, at balancereduktionen ikke vil få større effekt end estimeret.

- Så jeg vil understrege ordene "lille pause", lød det fra William Dudley.

Når Janet Yellen, chef for Federal Reserve, mandag aften tager ordet på University of Michigan, vil investorerne lytte efter udtalelser om den mulige timing for en eventuel pause i renteforhøjelserne.

På denne anden side af Atlanten kan usikkerhed frem mod det franske præsidentvalg også lægge pres på euro. De seneste meningsmålinger indikerer, at der med Jean Luc-Mélenchons popularitetshop vil være fire vægtige udfordrere i første runde mod tidligere tre, og det har mandag presset de franske aktier og obligationer.

De seneste meningsmålinger fra Kantar Sofres tildeler Mélenchon 18 pct. af stemmerne, mens Marine Le Pen og Emmanuel Macron fører an med 24 pct. hver. Den skandaleramte Francois Fillon ligger til 17 pct. af stemmerne.

- Med hensyn til euro er markederne i gang med at indprise usikkerhed omkring det franske præsidentvalg, siger valutastrateg Masafumi Yamamoto fra Mizuho Securities i Tokyo til Reuters.

/ritzau/FINANS