Investforeninger tøver med aktier i danske banker

Porteføljeforvalterne i de danske investforeninger vender i stor stil de danske banker ryggen i forsøg på at skabe det bedste afkast til investorerne

Foto: Arkivfoto: Christian Als. Der skal flere håndfaste beviser på bordet, før investeringsforeningerne igen tør satse på bankaktier i stor stil.
Læs mere
Fold sammen

Både i Nordea Invest, Jyske Invest og Sydinvest undervægtes bankaktierne i de danske porteføljer til fordel for selskaber og sektorer med mere stabil indtjening og fremtid. Den økonomiske fremtid er for usikker til at satse stort på banker, lyder en del af forklaringen.

»Vi er generelt undervægtet i finans, også i de store banker som Nordea og Danske Bank. Bankaktier er steget rigtigt meget i år, men der skal mere dokumentation til. Generelt skal vi have bedre udsigter for økonomien før vi for alvor tør tro på dem,« siger Thøger Svendsen, investeringschef i Nordea Invest.

I Jyske Bank er man heller ikke meget for at sætte sin lid til bankernes indtjening, men enkelte banker ser man dog mere positivt på end andre, fortæller funktionsleder for aktier i Jyske Invest John Ingemann Christensen.

»Nordea er overvægtet hos os og også Topdanmark, hvis man ser bredt på finanssektoren. Men den samlede banksektor, der ligger vi undervægtet på det danske marked,« forklarer han til Børsen.