International optur varsler stærke danske regnskaber

De gode regnskaber, der i de sidste par dage er strømmet ind fra de internationale selskaber, får analytikerne til at hæve forventningerne til de mange danske halvårsregnskaber, der kommer inden for den nærmeste fremtid. Det skriver dagbladet Børsen.

Foto: KELD NAVNTOFT
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

»Konkurrenternes regnskaber er meget retningsgivende i øjeblikket. Vi har haft rigtig gode regnskaber fra nogle af Mærsks konkurrenter, vi har haft et rigtig godt regnskab fra en FLSchmidt-konkurrent, og vi har set fornuftige regnskaber fra SAS' konkurrenter,« siger chefanalytiker Jacob Pedersen fra Sydbank.

Læs også:
FLSmidth vinder ordre på udstyr fra Brasilien

Også Danske Banks aktiestrateg, Morten Kongshaug, ser gode takter. »Selskaberne har det meget bedre end investorerne forventede. Deres evne til at tjene på det eksisterende salg er kraftigt forbedret. Det vil sige, at de får meget mere ud af arbejdskraften og kapitalapparatet end i de forgående sæsoner, og samtidig er der også kommet lidt gang i -salget,« siger han.

Morten Kongshaug hæfter sig blandt andet ved de regnskaber, der er kommet fra finanssektoren. »Finanssektoren har overrasket mig lidt med regnskaber, der er bedre end forventet.

Læs også:
Kvinder vil eje banker – mænd elsker SAS

De udnytter meget fint de meget lave centralbankrenter til at tjene penge. Så de er meget bedre, end vi havde turde håbe på,« siger Morten Kongshaug.