Ingen direktørløn til Bryde

Den kommende bestyrelse i rederiet Nordic Tankers er med støtte fra Nordea klar til at gå rettens vej for at sikre, at finansmanden Steen Bryde ikke får del i den millionstore fratrædelsesbonus, som den konkursramte ejendomsinvestor ellers sikrede sig selv forleden.

Foto: Scanpix. Steen Bryde skal ikke regne med at få del i den millionbonus, han sikrede sig selv forleden.
Læs mere
Fold sammen
Det vakte stor opsigt da den tidligere ejendomsinvestor Steen Bryde forleden valgte at udnævne sig selv som ny direktør i det børsnoterede rederi Nordic Tankers.

Som øverste chef i det skandaleramte tankrederi har Steen Bryde nemlig udsigt til en klækkelig fratrædelsesbonus i form af to års direktørløn, når han efter al sandsynlighed bliver fyret fra posten om få uger.

Her har en gruppe aktionærer med støtte fra Nordea samt langt hovedparten af aktionærerne i det børsnoterde tankrederi nemlig planer som at indsætte en ny rederibestyrelse anført af tidligere Torm-topchef Klaus Kjærluff.

Det bestyrelsesskift, der indtil videre kommer til at foregå d. 18. februar, vil helt sikkert medfølge en fyreseddel til den farverige erhvervsmand, der i november blev erklæret personlig konkurs.

Kilder med indgående kendskab til sagen understreger dog over for Business.dk, at Bryde ikke skal regne med at få så meget som en krone af den klækkelige fratrædelsesbonus, for den nye bestyrelse i selskabet er med støtte fra Nordea klar til at gå rettens vej for at sikre, at Brydes millionbonus ikke bliver udbetalt.

Står godt i en sag
Især støtten fra Nordea er essentiel, for storbanken sidder tungt på pengekasse i Nordic Tankers og har styrket deres kontrol med likviderne i rederiet efter Steen Bryde overtog magten i april måned.

Dermed kan banken blokere for udbetalingen af Brydes gyldne håndtryk ligesom banken også kan fastfryse udbetalingerne til Brydes samarbejdspartner Brian Petersen, som Bryde udnævnte til økonomidirektør forleden.

Ifølge børsekspert fra CBS Caspar Rose har aktionærer, bank og kommende bestyrelse i Nordic Tankers rigtig gode kort på hånden, hvis Steen Bryde skulle gå rettens vej for at kræve at få sin fratrædelse udbetalt.

”Kæden er helt hoppet af her, for som bestyrelse kan man ikke bare sidde og udnævne sig selv som direktør og fastsætte, hvilke vilkår man er ansat under. Han varetager ikke aktionærernes interesse, og det går ikke i et aktieselskab,” siger han.