IMF opfordrer ECB til at være klar til mere aggressivitet

I en ny rapport opfordrer Den International Valutafund (IMF) Den Europæiske Centralbank (ECB) til at forberede sig på at bruge sine finansielle muskler mere aggressivt for at undgå, at usikkerheden i Grækenland spreder sig på tværs af regionen.

I en ny rapport opfordrer Den International Valutafund (IMF) Den Europæiske Centralbank (ECB) til at forberede sig på at bruge sine finansielle muskler mere aggressivt for at undgå, at usikkerheden i Grækenland spreder sig på tværs af regionen. Fold sammen
Læs mere
Foto: RONEN ZVULUN
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

IMF roser ECB's QE-program, kvantitative opkøb af statsobligationer, men tilføjer, at ECB om nødvendigt skal være beredt på at udvide programmet.

Det skriver Financial Times.

QE-programmet, hvor ECB hver måned opkøber obligationer for 60 mia. euro, anses i forvejen at være højst kontroversielt i Tyskland, hvor ledere sætter spørgsmålstegn ved programmets effektivitet. Med situationen i Grækenland, der stadig kan skabe usikkerhed, og med en lav inflation i eurozonen, mener IMF ifølge rapporten altså, at QE-programmet er den rette vej at gå, og at det om nødvendigt bør udvides tidsmæssigt såvel som til andre typer af obligationer. Programmet har i nuværende form udløb i september 2016.

- Vi mener, det er sandsynligt, at de (ECB, red) bliver nødt til gå længere end til september 2016. Inflationen tager længere tid om at komme tilbage, siger vicedirektør i IMF's europæiske afdeling, Mahmood Pradhan, til Financial Times. Anbefalingen er således i tråd med tankegangen hos topmedarbejdere fra ECB, der har antydet ønske om øget opkøb af værdipapirer, hvis inflationen ikke strækker sig imod målet på omkring 2 pct.

 

 

 

LÆS MERE