IMF-chef nedtoner kinesisk aktienervøsitet

Tumulten på de kinesiske aktiemarkeder bør ikke tage fokus fra det store billede, som viser et land i rivende, økonomisk udvikling, påpeger chefen for Den Internationale Valutafond, Christine Lagarde. Hun vurderer, at den kinesiske økonomi er stærk nok til at gennemgå "betydelige udsving" i markedet.

IMF-chef nedtoner kinesisk aktienervøsitet Fold sammen
Læs mere
Foto: Stephen Jaffe

Det skriver Financial Times.

Den seneste måned har de kinesiske aktiemarkeder været gennem en vild rutsjetur. Midt i maj rundede børsen i Shanghai indeks 5178,2, og torsdag morgen ligger indekset i 3705,8, hvilket er et fald på knap 40 pct. Det er dog stadig en stigning på 80 pct. over det seneste år, påpeger Lagarde.

- Vi tror, at den kinesiske økonomi er modstandsdygtig og stærk nok til at klare den slags udsving i markedet, siger IMF-chefen ifølge Financial Times i et online-seminar.

På trods af nervøsiteten på de kinesiske markeder opfordrer Lagarde fortsat Kina til at kæmpe for at få den kinesiske valuta (yuan) i IMF's valutakurv, der medfører "special drawing rights" (SDR). Lykkes det, vil Kina både kunne hente likviditet i krisetider, mens der for det internationale samfund vil blive åbnet op for det finansielle system i Kina.