IMF-chef nedtoner kinesisk aktienervøsitet

Tumulten på de kinesiske aktiemarkeder bør ikke tage fokus fra det store billede, som viser et land i rivende, økonomisk udvikling, påpeger chefen for Den Internationale Valutafond, Christine Lagarde. Hun vurderer, at den kinesiske økonomi er stærk nok til at gennemgå "betydelige udsving" i markedet.

IMF-chef nedtoner kinesisk aktienervøsitet Fold sammen
Læs mere
Foto: Stephen Jaffe
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det skriver Financial Times.

Den seneste måned har de kinesiske aktiemarkeder været gennem en vild rutsjetur. Midt i maj rundede børsen i Shanghai indeks 5178,2, og torsdag morgen ligger indekset i 3705,8, hvilket er et fald på knap 40 pct. Det er dog stadig en stigning på 80 pct. over det seneste år, påpeger Lagarde.

- Vi tror, at den kinesiske økonomi er modstandsdygtig og stærk nok til at klare den slags udsving i markedet, siger IMF-chefen ifølge Financial Times i et online-seminar.

På trods af nervøsiteten på de kinesiske markeder opfordrer Lagarde fortsat Kina til at kæmpe for at få den kinesiske valuta (yuan) i IMF's valutakurv, der medfører "special drawing rights" (SDR). Lykkes det, vil Kina både kunne hente likviditet i krisetider, mens der for det internationale samfund vil blive åbnet op for det finansielle system i Kina.