Hyppige skift i Pandora-ledelsen giver uro

De mange skift på CEO-posten i Pandora giver lidt ustabilitet om ledelsen i selskabet, siger chefhandler i Danske Bank Mads Zink.

ARKIVFOTO fra 2011 For anden måned i træk er Pandora den bedste investering blandt de tyve største aktier på Københavns Fondsbørs. halvår 2011. (Foto: Morten Germund/Scanpix 2012). (Foto: Morten Germund/Scanpix 2012) Fold sammen
Læs mere
Foto: Morten Germund
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Pandoras varslede ledelsesskifte på såvel chefgangen som i bestyrelseslokalet giver bølgegang på børsen, hvor især udenlandske investorer benytter meldingen til at sælge ud af deres beholdninger af smykkeaktien.

Efter knap halvanden times handel torsdag er Pandora-aktien dykket hele 3,8 pct. til 417,7 kr.

- Det er den femte CEO, Pandora skal have siden børsnoteringen i slutningen af 2010. Det er samtidig den fjerde formand, og især udenlandske investorer bryder sig ikke om så hyppige udskiftninger, som giver lidt ustabilitet om ledelsen i selskabet, siger chefhandler i Danske Bank Mads Zink til Ritzau Finans.

Den nuværende topchef Allan Leighton luftede ellers dengang han tiltrådte i juli 2013 som afløser for den daværende topchef Bjørn Gulden, der havde fået job i Puma, at han håbede at finde en afløser inden for tre år. Håbet er nu gået i opfyldelse, idet den nuværende topchef for Scandinavian Tobacco Group, Anders Colding Friis, indtager chefstolen til marts. Det bliver samtidig med en ny bestyrelsesformand ved bordenden. Arlas topchef Peder Tuborgh foreslås som ny formand i stedet for Marcello Bottoli, der fratræder i oktober.

- Her i Danmark sidder vi måske lidt tættere på selskabet, ved hvad der foregår og kender de folk, der kommer ind, så derfor kan vi måske bedre abstrahere fra det. Men alle ledelsesændringer giver lidt uro, og den type uro bryder investorerne sig ikke om. Når det er sagt, så synes vi, at det er nogle utroligt stærke profiler, de får ind, så på den lange bane, mener vi kun, at det er positivt, siger Mads Zink.

Allan Leighton, der tidligere har været bestyrelsesformand i Pandora, ventes at fortsætte i bestyrelsen som den ene af to næstformænd.