Hvorfor er aktiedepotet væk?

En kunde, der blev flyttet fra Roskilde Bank, kan ikke længere finde sine aktier - i den forliste engelske bank Northern Rock.

Foto: Foto: Andrew Winning/Reuters. Aktionærerne i den kuldsejlede engelske bank Northern Rock ved endnu ikke, hvor meget af deres investering de får udbetalt.
Læs mere
Fold sammen

? Jeg er tidligere Roskilde Bank kunde og er nu blevet flyttet over til Nordea. I den forbindelse har de flyttet hele mit engagement inklusive aktier.

900 af mine aktier var i Northern Rock Plc, som gik konkurs sidste år. De er ikke blevet flyttet med, selv om de stod til at have en værdi på 6.700 kroner.

Kan de bare vælge at gøre dette, og så må jeg kigge langt efter mine penge? Cirka halvdelen var af egen lomme og ikke fra min ratepension.

Med venlig hilsen P.L.

! Grunden til, at dine aktier i Northern Rock Plc. ikke er overført fra Roskilde bank til Nordea, er, at den engelske stat i februar 2008 overtog Northern Rock Plc. Dine aktier giver ingen rettigheder i Northern Rock Plc., og aktierne kan ikke handles.

I forbindelse med overtagelsen af Northern Rock Plc. udpegede den engelske stat en vurderingsmand, som skal fastsætte værdien af aktierne på det tidspunkt, den engelske stat overtog Northern Rock Plc. Denne vurderingsmand har ikke afsluttet arbejdet med værdiansættelsen endnu. Når værdiansættelsen er sket, vil du på baggrund af dine aktier modtage en kompensation.

Vær opmærksom på, at du skal være registreret for at få kompensationen. Du kan læse mere på companyinfo.northernrock.co.uk.

Med venlig hilsen Erik Øvlisen, advokat (H), www.ForumAdvokater.dk