"Hvor pokker var Finanstilsynet henne?"

Kommentar: Det er kritisabelt, at Finanstilsynet ikke greb ind i efteråret 2005, da rygterne om det forestående opkøbstilbud på TDC verserede.

Det er forståeligt, at Finanstilsynet holder meget lav profil i den pinlige sag om TDCs lovbrud i forbindelse med salget til fem udenlandske kapitalfonde i efteråret 2005. Men det er skidt for tilliden til aktiemarkedet.

I takt med at der bliver afdækket mere og mere af den kritiserede aktiehandel står både Københavns Fondsbørs og Finanstilsynet i et meget dårligt lys.

Berlingske Business er kommet i besiddelse af et stykke papir, hvor Finanstilsynet har været pennefører. I dette notat konkluderes det, at TDC har overtrådt oplysningsforpligtelserne. Men - og nu bliver det vigtigt - TDC er fri for straf, fordi telekoncernen løbende har været i kontakt med Fondsbørsen, som har godkendt overtrædelserne i efteråret 2005.

Man kan spørge, og det burde de også gøre i Folketingets erhvervsudvalg, hvor pokker Finanstilsynet var henne i efteråret 2005? Således skrev Berlingske Business 1. oktober 2005: »Holder det stik (om forhandlingerne mellem TDC og de amerikanske kapitalfonde, red.), er TDC så tæt på at overtræde sine oplysningsforpligtelser over for Fondsbørsen som overhovedet muligt.«

Læs hele kommentaren og meget mere om TDC-sagen i Berlingske Business tirsdag 4. december.