Hvor lang tror du krisen bliver?

Rigtigt mange danskere mener, at den økonomiske krise vil vare flere år. Den skepsis kan være med til at forlænge krisen, advarer ekspert.

Alene pessimismen kan forlænge den økonomiske krise, advarer økonomisk ekspert. Fold sammen
Læs mere
Foto: Arkivfoto: Linda Henriksen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Mere end halvdelen af danskerne vurderer, at der går minimum et år, før finanskrisen vender, skriver 24timer. Helt præcist tror 42,8 procent af danskerne, at der vil gå ét til to år, før finanskrisen vender, mens 11,4 procent forestiller sig, at der vil gå mere end to år.

Kun 2,8 procent tror på en vending inden for tre måneder, viser en meningsmåling, som analyseinstituttet Interresearch har lavet for vikar- og rekrutteringsbureauet Adecco.

Den skeptiske mine kan imidlertid være med til at forlænge krisen, advarer Ann Lehmann Erichsen, der er forbrugerøkonom i Nordea. HUn gør opmærksom på, at privatforbruget udgør knap halvdelen af omsætningen i det danske samfund.

»Der er altså et kæmpestort flertal, som har et job, og de har endda fornøjelsen af lavere rente, en SP-opsparing og udsigt til skattelettelser, så de har ingen grund til at være så pessimistiske,« siger hun og tilføjer, at hvis alle danskerne delte holdning med de godt 10 procent, så skulle pessimisternes profeti om en lang krise nok blive opfyldt.

Ifølge meningsmålingen mener knap 63 procent, at en vækstpakke ikke vil ændre på krisen, mens blot 31,4 procent mener, at det kunne have en gavnlig effekt.