Hov, er aktiestormen nu redet af? GameStop og AMC i store fald

En massiv kursoptur er blevet vendt til nedtur for to af den senere tids mest omtalte aktier. Spørgsmålet er nu, om aktiestormen er stilnet af, eller om nedturen er kortvarig.

En af de seneste mange års mest opsigtsvækkende historier på Wall Street udspiller sig lige nu, hvor en beskeden butikskæde pludselig blev mangedoblet i værdi. Fold sammen
Læs mere
Foto: Carlo Allegri/Reuters/Ritzau Scanpix

Er det game over for GameStop?

Det spørgsmål stiller investeringsøkonom Per Hansen fra Nordnet sig selv, efter at den meget omtalte GameStop-aktie er blevet ramt af en kursnedtur.

Mandag faldt aktien med 30 procent i den ordinære handel til kurs 225 og yderligere 15 procent i eftermarkedet til kurs 189. Dermed er GameStop-aktien dykket med over 60 procent siden sidste uge.

»Måske signalerer mandagens udvikling og kursnedtur, at GameStop og de andre shortsolgte aktier har toppet?« skriver Per Hansen i kommentar.

Computerspilskæden GameStop har på det seneste været genstand for massiv opmærksomhed, efter at et internetforum på det sociale medie Reddit har lanceret en kampagne, hvor private investorer køber stort op i bestemte aktier eller udnytter købsretter.

Reddit-investorerne, WallStreetBets, har kastet sig over selskaber, hvor der enten er eller har været store shortpositioner. Det sker som led i en protest mod de store hedgefonde, som i mange år har tjent milliarder på at shorte aktier – det vil sige spekulere i, at kurserne vil falde.

Ingen sammenhæng

Et andet selskab, der har været ramt af stor spekulation, er biografkæden AMC Entertainment. Alene den seneste måned er selskabets aktiekurs eksploderet med over 50 procent

Mandag steg AMC-aktien indledningsvist 25 procent, men sluttede uændret og faldt i eftermarkedet med tæt på syv procent

»Kursbevægelserne viser formentlig, at de shortsolgte aktier har toppet i denne omgang. Der er ingen sammenhæng mellem prisfastsættelsen og den underliggende udvikling i aktiekurserne,« lyder det fra Per Hansen.

Hvis vi kigger seks måneder frem, gætter investeringsøkonomen på, at prisen på GameStop-aktien vil ligge et sted mellem 20 og 30 dollar.

»Til den tid vil GameStop vende tilbage til den triste økonomiske virkelighed præget af for mange fysiske butikker og for lille onlinesalg og en økonomisk kamp for at omvende selskabet,« spår Per Hansen.