Hongkong vil være centrum for børsnoteringer

Hongkong er klar til at generobre tronen som verdens ledende børs for børsnoteringer. 70 selskaber er i år gået på børsen og har rejst kapital for samlet 29,4 mia. dollar.

Foto: TYRONE SIU. Arkivfoto.
Læs mere
Fold sammen

I løbet af december forventes Hongkong endda at kunne udbygge sin føring med børsnoteringer af Bank of Zhengzhou og Datang Environment Industry Group.

Det skriver Wall Street Journal.

Med til historien i år hører det, at den amerikanske børs på Wall Street i New York har skuffet med kun 52 børsnoteringer, hvilket ligger markant under sidste års niveau på 118. Europas største børs, der ligger i London, ligger ligeledes under sidste års niveau.

Et svagt vækstmiljø har ifølge Marshall Nicholson, der er Asien-chef for Numura i Hongkong, været den afgørende faktor, der har reduceret antallet af selskaber med lyst til at gå på de globale børser.

Generelt har det imidlertid ikke vist sig at være en god investering at være med ind over introduktionen af selskaber i Hongkong.

To-tredjedele af de nye børsselskaber med en værdi på over 500 mio. dollar har således måtte se deres værdi falde under introduktionsprisen, og kun tre selskaber med en børsværdi på mere end 500 mio. dollar steg mere end 5 pct. på aktiens første handelsdag.