Hollandsk teknologiselskab afviser milliardovertagelse

Hollandske Gemalto, der producerer simkort, har afvist et bud på 4,3 mia. euro fra rivalen Atos.

Hollandske Gemalto, der producerer simkort, har afvist et bud på 4,3 mia. euro fra rivalen Atos. Fold sammen
Læs mere
Foto: DADO RUVIC
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Ifølge Gemalto danner Atos' forslag ikke basis for konstruktivt at gå videre med tilbuddet, som Gemalto blandt andet vurderer signifikant undervurderer selskabet.

Det skriver Financial Times.

Thierry Breton, administrerende direktør i Atos, modtog onsdag et brev fra Alex Mandl, formand for Gemalto, og selskabets topchef, Phillipe Vallée, hvori der stod, at »vi mener, at Gemalto har de bedste forudsætninger for succesfuld vækst, hvis selskabet står alene, hvor det kan skabe langvarig værdi for dets aktionærer«.

Meldingen blev efterfulgt af en kritik af Atos' bud, der ud over en alt for lav pris også manglede en detaljeret plan for fusionen.

Gemalto henter en tredjedel af sin omsætning fra salg af simkort, der har været udsat for et fald på grund af nedgang i den globale efterspørgsel på nye mobiltelefoner.

Derfor vil selskabet fremadrettet satse på andre teknologiske områder, såsom cybersikkerhed, hvilket Gemalto ser som en en potentiel guldgrube, der ikke var medregnet i prisen.

Atos afgav sit bud i slutningen af november. På daværende tidspunkt blev overtagelsen støttet af det franske investeringsselskab BPI, der sidder på 8,3 pct. af aktierne i Gemalto.

/ritzau/FINANS