Hollandsk børskæmpe tager til genmæle mod investoraktivist

Presset på hollandske Akzonobel, der gør sig inden for maling og kemikalier, fortsætter, efter at selskabet i marts afviste et bud på lige over 24 mia. dollar fra sin amerikanske rival PPG Industries.

Foto: Toussaint Kluiters. Arkivfoto. Presset på hollandske Akzonobel, der gør sig inden for maling og kemikalier, fortsætter, efter at selskabet i marts afviste et bud på lige over 24 mia. dollar fra sin amerikanske rival PPG Industries. 
Læs mere
Fold sammen

Hedgefonden og investoraktivisten Elliot Advisors og en række aktionærer med samlet over 10 pct. af aktierne i Akzonobel har nu bedt selskabets bestyrelse indkalde til ekstraordinær generalforsamling.

Det sker med henblik på at afsætte Akzonobels bestyrelsesformand, Antony Burgmans, der ifølge Wall Street Journal ses som modstander af et salg til PPG.

Akzonobels svar er dog alt andet end forsonende. Selskabet skriver i en meddelelse, at bestyrelsen bakker helt og holdent op om Antony Burgmans, og at der vil komme et svar på anmodningen om en ekstraordinær generalforsamling inden for de kommende 14 dage.

Samtidig opfordrer bestyrelsen Elliot Advisors til at præcisere sine relationer til PPG. Det sker, efter at Akzonobels bestyrelse tirsdag fik indblik i, at Elliot Advisors havde til hensigt at dele potentielt kursfølsom information med PPG - nemlig oplysningerne om, at aktionærerne agtede at bede om en ekstraordinær generalforsamling, skriver Akzonobel i meddelelsen. De oplysninger har bestyrelsen nu videregivet til det hollandske børstilsyn.

Akzonobel planlægger i øvrigt et investormøde den 19. april, hvor selskabet vil skitsere en ny strategi og præsentere opdaterede finansielle mål.

PPG's topchef Michael McGarry signalerede ifølge Bloomberg News i marts, at han ikke vil udelukke et forhøjet bud på Akzonobel.

Aktien i Akzonobel er faldet beskedent med samlet under 1 pct. de seneste to børsdage, men ligger stadig tæt på rekordniveauet på 79,77 euro, som blev nået fredag i sidste uge.

Markedsværdien af Akzo Nobel er omkring 20 mia. euro, eller 21,2 mia. dollar.