Høgeagtig Harker hjælper dollar

Høgeagtige udtalelser fra chefen for den amerikanske centralbank, Federal Reserves, afdeling i Philadelphia, Patrick Harker, styrker tirsdag dollar til stærkeste niveau over for euro i godt en måned.

Høgeagtige udtalelser fra chefen for den amerikanske centralbank, Federal Reserves, afdeling i Philadelphia, Patrick Harker, styrker tirsdag dollar til stærkeste niveau over for euro i godt en måned. Fold sammen
Læs mere
Foto: © Kim Hong-Ji / Reuters
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Harker, der er medlem af Federal Reserves pengepolitiske komite, FOMC, har i et interview med Market News International udtalt, at han ikke vil tage muligheden for en amerikansk rentestigning af bordet på nuværende tidspunkt.

»Vi må se på udviklingen i de kommende få uger«, siger Harker i interviewet, og dermed bidrager han til den opfattelse, at udtalelserne fra FOMC på det seneste har tenderet mere mod en stramning af pengepolitikken.

Komiteen holder sit næste møde den 14.-15. marts, og Harker mener, at centralbanken skal blive i sporet med gradvise renteforhøjelser for at undgå at komme bag inflationskurven. Tre renteforhøjelser på hver 25 basispoint i løbet af 2017 vil være passende, mener han.

Udtalelserne styrker tirsdag eftermiddag dollar til 1,0534 dollar per euro fra 1,0580 dollar tirsdag morgen og mod 1,0620 dollar per euro mandag eftermiddag.

Dollar koster samtidig 113,62 yen mod 113,10 yen mandag eftermiddag.

Samtidigt fortsætter svækkelsen af euro, efterhånden som den franske EU-kritiker Marine le Pen træder tydeligere frem som mulig vinder af de franske præsidentvalg. I forhold til de euro-negative franske udsigter spiller formiddagens bedre end ventede PMI-tillidsindeks for eurozonen i februar en mindre rolle.

Euro svækkes tirsdag eftermiddag til 119,70 yen fra 120,10 yen per euro mandag eftermiddag.