Højt profileret journalist undersøges i sag om kursmanipulation

Et forbud mod short selling og undersøgelse af en navngiven journalist på et stort medie er det næste skridt fra de tyske børsmyndigheder i sagen om Wirecard.

Wirecards hovedkvarter i Aschheim ved Munchen. Foto: Michael Dalder/Reuteres/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere
Foto: Michael Dalder
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En fremtrædende journalist bliver nu inddraget i balladen om den tyske betalingsvirksomhed Wirecard. Journalisten er ansat på Financial Times og har markeret sig med en række artikler og blogindlæg om Wirecard.

Efter flere ugers uro og kursturbulens tog de finansielle myndigheder mandag det usædvanlige skridt dels at forbyde såkaldt short selling af Wirecard-aktier, dels at udvide sine undersøgelser af sagen til at omfatte journalisten med mistanke om kursmanipulation.

Forbuddet fik øjeblikkelig virkning og gælder frem til den 18. april, oplyser finanstilynet BaFin, som dermed for første gang har taget et forbud i brug. Indgrebet er koordinet med statsanklageren i München, som samtidig oplyser, at den igangværende undersøgelse er udvidet efter en konkret klage fra en investor over Financial Times-journalisten.

Myndighederne oplyser, at investoren ifølge sin forklaring har haft adgang til en kommende artikel i Financial Times forud for publiceringen, mens avisen over for nyhedsbureauet Bloomberg afviser at have delt oplysninger forud for offentliggørelsen.

Avisen oplyser, at enhver påstand om, at dens personale er involveret i kursmanipulaton i forbindelse med Wirecard, er »grundløs og forkert«.

Flere artikler i Financial Times har omtalt mulig svindel i Wirecards afdeling i Singapore, og selv om Wirecard afviste sagen, har investorer i stigende grad spekuleret i kursfald ved hjælp af såkaldt short selling.

Short selling betyder, at investoren låner en aktie og sælger den i håb om, at kursen er faldet, når han har tænkt sig at købe den tilbage og levere den tilbage til den oprindelige ejer. På den måde kan investoren tjene på kursfaldet.

Wirecard blev etableret for at par årtier siden som betalingskanal for blandt andet spilsider og pornografiske websites. Det udviklede sig senere til at være en af de førende udviklere af software og systemer til sikker betaling online og beskyttelse mod svindel.