Høje forventninger skyder C20 i sænk

Det danske aktiemarked er torsdag eftermiddag stærkt præget af tre skuffende halvårsregnskaber fra Novozymes, Lundbeck og SAS. Det er især Novozymes, som trods et solidt regnskab, ikke formår at leve op til investorernes høje forventninger.

Forventningerne til Novozymes halvårsregnskab var på forhånd tårnhøje, og selvom både omsætningen og nettooverskuddet ikke lå under det ventede niveau, skuffede regnskabet de mange investorer som havde håbet på et noget bedre resultat.

Aktien som i går steg med over 6 pct., ligger nu 4,6 pct. nede i kurs 668.

Danske Bank skuffede ligeledes markedet, da de i dag fremlagde regnskab fra 1. halvår 2007, hvilket bragte aktien 3,1 pct. ned i kurs 224,8.

Trods et resultat på 10,1 mia. kr. før skat, hvilket svarer til en vækst på 471 mio. kr. i forhold til året før, lå dette under markedets konsensus på 10,3 mia. kr.

Danske Bank oplyser, at det samlede resultat før skat for 2007 forventes at ligge en smule under niveauet for 2006, dog ventes det samlede resultat på niveau med 2006. Dette skyldes en ændring i skattelovgivningen, som nedsætter koncernens effektive skatteprocent fra 27 pct. til 25 pct..

Derudover ventes en markant vækst i Irland, hvor koncernens to irske banker nu er fuldt integrerede og klar til at tage konkurrencen op.

Blandt sidepapirerne falder SAS hele 7,5 pct. til kurs 116,5. Dette sker efter præsentationen af selskabets halvårsregnskab, der følger den generelle tendens, og skuffer markedet. Fra flyselskabets øverste leder, Mats Jansson, er der imidlertid ros til den danske del, SAS Danmark, som trods strejker, har været gode i deres styring.

Den dårlige stemning har spredt sig til store dele af C20-indekset, hvor kun enkelte aktier ligger i plus.

GN Store Nord indtager en uvant position på førstepladsen med en stigning på 0,8 pct., efterfulgt af William Demant Holding og DSV, som begge stiger med 0,6 pct.. Samlet ligge C20-indekset i niveau 488,82, hvilket svarer til et fald på 2,9 pct..