Hjælpepakke er godt for de små, skidt for de store

Det er de store banker, der kommer til at betale prisen for den finansielle hjælpepakke, der i weekenden er faldet på plads for de danske pengeinstitutter.

Og det vil kunne ses på aktiekursen, vurderer analytiker Matti Ahokas fra Handelsbanken i Finland. Især det faktum, at der ikke længere må udbetales udbytte kommer til at ramme kurserne.

- De små banker kommer til at drage fordel af det, men de store banker betaler, og især forbuddet mod udbytte har stor betydning, siger Matti Ahokas til RB-Børsen.

Matti Ahokas vurderer, at der vil være en meget negativ effekt på aktiekurserne, selvom hjælpepakken på længere sigt kan vise sig at have positiv betydning.

- Markedet er så fokuseret på det korte sigt, at ingen interesserer sig for, hvad der sker om to år, siger analytikeren.

Danske Bank bliver ramt hårdest, fastslår Matti Ahokas.

- Danske Bank er den størtste bank i Danmark, og har 75 pct. af sin forretning i Danmark, siger han.

Nordea bliver ramt i mindre omfang, fordi banken er registreret i Sverige, og derfor gerne må udbetale udbytte.

- Nordea vil sandsynligvis skære ned på udbyttet, for det danske datterselskab vil ikke længere kunne betale til moderselskabet. Men effekten vil selvfølgelig være meget større for Danske Bank end for Nordea, siger Matti Ahokas.

(RB-Børsen: Tlf: 33300335, E-mail: redaktion@rb-borsen.dk, www.rb-borsen.dk )