H+H-formand vasker hænder

Bestyrelsesformand Anders Karlsson forsøger at løbe fra ansvaret i det farce-agtige forløb om redningen af den konkurstruede betonkoncern H+H International.

Foto: Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Så er der kø ved håndvasken. Efterspillet efter det dramatiske og farceagtige forløb omkring redningen af H+H International er allerede gået i gang.

Første mand ved håndvasken er bestyrelsesformand Anders Karlsson, der nu forsøger at løbe fra sit ansvar i en proces, der nær havde kostet den 100 år gamle betonkæmpe livet.

I et interview med Nyhedsbrev for Bestyrelser beklager den svenske bestyrelsesformand hele processen omkring redningen af H+H International. En proces hvor informationerne fra møder bag lukkede døre flød ivrigt til pressen.

»Hos visse personer, som har taget del i processen, har der manglet respekt for de regler, der gælder for alle, som arbejder i en bestyrelse. Processen kunne til min store forundring beskrives i medierne parallelt med vort arbejde i bestyrelsen, og det føltes utilfredsstillende,« lyder det nu beklagende fra formanden, der betegner lækagerne som upassende.

»Effekten af dem har jeg forsøgt at mildne ved gradvist at begrænse informationen. Dog ikke på bekostning af, at bestyrelsen har fået tilstrækkelig information til at kunne tage beslutninger. Der findes altid en afvejning i form af, hvor meget – i form af detaljerede dokumenter – som en bestyrelse behøver at få for at kunne tage beslutninger, og vi har kunnet håndtere den situation på en velafvejet måde,« siger Anders Karlsson til Nyhedsbrevet.

I interviewet fortæller Anders Karlsson også, at han håber at fortsætte som bestyrelsesformand i selskabet efter den kommende kapitalindsprøjtning formentlig ændrer magtforholdet i virksomheden.