Hesalight-stifters hustru fik 110.000 kr. om måneden som bogholder - nu er hun erklæret personligt konkurs

Her er de vigtigste ting, du skal vide, før du starter din dag. Vi læser erhvervsnyhederne og tjekker aktiekurserne, før du står op, så du kun behøver at læse én artikel fra morgenstunden for at være helt opdateret.

Portræt af Lars Nørholt, stifter af konkursramte Hesalight. Fold sammen
Læs mere
Foto: Asger Ladefoged

Godmorgen og velkommen til en endnu en interessant dag i dansk erhvervsliv.

Det bliver en dag præget af en række regnskaber fra flere at de største danske selskaber.

Det første regnskab blev allerede skænket op kl. 7 onsdag morgen og var fra bryggerikæmpen Carlsberg. Carlsberg leverer et halvårsregnskab, der skuffer en smule på omsætningen, men til gengæld overrasker positivt på bundlinjen. Kort fortalt: Ølsalget kunne være bedre, men Carlsbergs indtjening er til gengæld overraskende stærk.

1
Kurator slår til mod Hesalight-stifters hustru

Vi springer videre til Børsen, hvor sagen om det krakkede LED-selskab fortsætter med at rulle.

For nu bliver også hustruen til  Hesalight-stifteren Lars Nørholt trukket ind i sagen. Sanne Nørholt er blevet erklæret personligt konkurs, efter at kurator i Hesalights konkursbo, Henrik Selchau Poulsen fra Bruun & Hjejle, har hevet hende i skifteretten med krav om 39 mio. kr.

Det fremgår af dokumenter fra retten, som Børsen har fået aktindsigt i, der blandt andet afslører, at Sanne Nørholt, som var majoritetsaktionær i Hesalight, uberettiget har modtaget store millionbeløb fra LED-firmaet, der skal betales tilbage.

Det er tidligere kommet frem, at den pædagoguddannede Sanne Nørholt var ansat i selskabet Bogholderiafdelingen, der var underleverandør til Hesalight. Her modtog hun 110.000 kr. i løn om måneden svarende til 1,3 mio. kr. om året fra selskabet.

Få breaking news og det bedste overblik fra Business.dk morgen og eftermiddag.

- eller modtag hver uge et prioriteret overblik over investorstof, privatøkonomi, ejendomme, digtal, karriere, media og vækst.

Se alle nyhedsbreve

2
Rederier i bedring og angreb på Matas

Langt om længe lysner det for de stærkt plagede danske rederier, skriver Finans. Overkapacitet, faldende fragtrater, underskud og dalende omsætning har været hverdag i årevis. Men nu tyder en ny undersøgelse blandt redericheferne i Danmark fremgang og en stærk tro på, at bunden er nået.

Den børsnoterede webshop Boozt.com har åbnet kosmetikbutik i Roskilde. Butikken har vakt international opsigt - og den har brudt Matas' monopol, mener ekspert. Det skriver Børsen. Butikken har fået international opmærksomhed fra folk, der går op i detailhandel og indretning. Og Bootz.com er med på det britiske konsulenthus Insider Trends' liste over de 50 mest inspirerende detailbutikker i verden lige nu.

3
Regeringen sender med kort varsel virksomheder på jagt efter ti milliarder

Med markant kortere frist end tidligere skal danske virksomheder finde ti milliarder kr. i ny finansiering. Det sker, efter regeringen i foråret afsatte et tocifret milliardbeløb til Nordsø-aftalen. Aftalen betyder, at regeringen skal finde pengene et andet sted, og det går nu ud over de danske eksportvirksomheder. Et politisk flertal har nemlig besluttet at afskaffe virksomheders mulighed for at få et rentefrit lån under eksportmomsordningen.

I første omgang gav regeringen det indtryk, at indfrielse skulle ske over en årrække frem til 2025, men nu viser det sig, at indfrielsen skal ske i ét hug allerede 15. januar 2018. Danske virksomheder skal dermed på jagt efter nye penge, og ifølge Dansk Erhverv giver finansieringen en reel skattestigning på 450 mio. kr. til erhvervslivet.

Læs mere i Berlingske Business.

Det sker i dag

  • A.P. Møller - Mærsk præsenterer regnskab for 2. kvartal kl. 08.00.
  • Medicoselskabet Coloplast kommer med regnskab for 3. kvartal kl. 12.00.
  • Der kommer desuden regnskaber fra Torm, Spar Nord, ALK-Abelló, Salling Bank og NNIT.

Det sker på markederne

De asiatiske aktiemarkeder er stoppet op, og mange vælger at stå på sidelinjen onsdag.

  • Nikkei 225: 0,0 pct.
  • Hongkongs Hang Seng: 0,6 pct.
  • Sydkoreas Kospi: 0,5 pct.
  • China Shanghai Composite: -0,2 pct.
  • Amerikanske aktiefutures: -0,1 pct.

Det skal investorerne holde øje med

Der er en nogenlunde rolig dag forude. Sådan lyder vurderingen fra Nordeas seniorstrateg, Morten Hessner, som dog har fundet et par interessante nøgletal på menuen.

  • Der kommer nye tal kl. 11.00 for euroområdets BNP for 2. kvartal, og markedet forventer en stigning på 0,6 pct. i forhold til 1. kvartal. Tallene vil vise, om de europæiske husholdninger omsætter deres store optimisme til mere forbrug, ligesom vi bedre kan se, om styrkelsen af euro over for dollar har forplantet sig i en lavere eksport. Grundlæggende forventer vi, at tallene fortsat peger på en bomstærk vækst i euroområdet til gavn for de europæiske virksomhedernes indtjening.
  • I aften kl. 20.00 dansk tid offentliggøres referatet fra det seneste møde i den amerikanske centralbank, Fed. Det vil sandsynligvis pege på, at Fed på det kommende møde den 19.-20. september vil meddele mere præcist, hvordan og hvornår den starter med at tilbagerulle den store obligationsbeholdning, som den har opbygget efter finanskrisen. Tilbagerulningen kan potentielt få stor markedspåvirkende effekt, fordi obligationsbeholdningen udgør mere end 20 pct. af USAs samlede BNP.