Her ramte aktieeksperterne plet

Eksperterne havde stor tiltro til Ditlev Engel forud for børsåret 2007 – de blev ikke skuffede.

De 19 eksperter som Penge & Privatøkonomi havde talt med havde ved indgangen til 2007 så stor tiltro til Ditlev Engel, at de samlet vurderede Vestas-aktien som den fjerdebedste investering på den danske børs i 2007.12.28 De tog fejl – Vestas blev den suverænt bedste aktie i C20-indekset i 2007 med en kursstigning på 127 pct..

Dermed har Ditlev Engel stået i spidsen for noget af et comeback for verdens største vindmølleproducent, der ellers var tvunget i knæ, da han tiltrådte den 2. maj 2005.

Store tekniske udfordringer, ufleksibel produktion, dårligt forhold til en lang række af underleverandørerne og en problematisk fusion med konkurrenten NEG Micon var blot en række af de ting, der skulle løses for den tidligere Hempel-chef. Han kom ikke just optimalt fra start i sit nye job. Blandt andet var to markante nedjusteringer, hvor Ditlev Engel ikke ville gå i detaljer med, præcist hvor det var indtjeningen svigtede, med til at skabe et lidt belastende forhold til aktiemarkedet. Men langsomt er strategi-planen ”The will to win” blevet implementeret, og de tårnhøje ambitioner er nu blevet suppleret med leveringen af konkrete resultater.