Her er verdens ondeste aktier

Hvis du har fået nok af såkaldt etisk korrekte investeringer, så se her en portefølje af "nederdrægtige" aktier, der nok vil dele vandene.

Foto: Scanpix.
Læs mere
Fold sammen
Kemiproducent og våbenproducent
Kemiproducent - Dow Chemical, børsnoteret i New York med en markedsværdi på 15,6 mia dollar. Virksomheden står bl.a. bag 96 af de værste kemikalieudslip i historie og har også haft fingrene med i flere krige, bl.a. Vietnam og Irak-krigen.

Våbenproducent - BAE Systemet har en markedsværdi på børsne i London på 19,9 mia. dollar. Det er verdens tredjestørste og Europas største producent af militært udstyr, som tanks, kanoner og jagerfly. En testaffyring fik i maj i år et tag til at styrte sammen over 70 småbørn i Virginia i USA.

Miljøsyndere - Blandt verdens største CO2-udledere finder man bl.a. Huaneng power International (HNP), der er børsnoteret i New York med en markedsværdi på 7,5 mia. dollar. Selskabet driver 17 kraftværker og sender hvert år 78 millioner ton CO2 ud om året.

Professionelle soldater - DynCorp International fra børsen i New York har en markedsværdi på 819 mio. dollar. Selskabet har bl.a. lejesoldater, der kæmper og slår ihjel i nogle af verdens mest konflikramte områder. De har været brugt i bl.a. Kosovo, Afghanistan og Haiti.