Her er verdens ondeste aktier

Hvis du har fået nok af såkaldt etisk korrekte investeringer, så se her en portefølje af "nederdrægtige" aktier, der nok vil dele vandene.

Foto: Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Fastfood, øl og cigaretter
Fastfood - McDonalds med en svimlende markedsværdi på knap 64 mia. dollar. 47 millioner daglige kunder verden over sætter pris på burgerne fra McDonalds. Selskabet har også en række sunde produkter, men i USA er fedme et kæmpe-mæssigt problem og fastfood-industrien kæmper hårdt for at kunne levere andet end usunde varer.

Øl - United Breweries er børsnoteret i Indien. Markedværdien er 726 mio. dollar. Øl-kulturen vinder indpas på en række nye markeder, spørg bare Rusland der henter en stor del af sin indtjening, hvor russerne udskifter Vodka med øl. Også lande som Indien og Kina oplever et regulært øl-boom.

Cigaretter - British American Tobacco. Selskabet, der sidste år købte aktierne i House of Prince, et datterselskab under Skandinavisk Tobakskompagni, har en markedværdi på 52 mia. dollar på børsen i London. Industrien er presset, fordi lande verden over gør meget for at stoppe rygningen, der medfører milliard-udgifter til sundhedsvæsenet.