Her er udbudsprisen på Danmarks ny tobaksaktie

I dag går dansk tobaksgigant på børsen, og nu ligger udbudsprisen endeligt fast.

Scandinavian Tobacco Group noteres på børsen d.10. februar i år. Salget forventes at løbe op i 10 milliarder kr.- - Fold sammen
Læs mere
Foto: Thomas Lekfeldt

Det er bestemt ikke hver dag, at et dansk selskab går på børsen. Det sker i dag, når Scandinavian Tobacco Group børsnoteres, når det danske marked åbner klokken 9.

Der vil tobakskæmpens aktier blive udbudt til 100 kroner per aktie, det skriver Scandinavian Tobacco Group i en fondsbørsmeddelelse fra morgenstunden. Den samlede markedsværdi bliver dermed 10 milliarder kroner. Den pris giver god mening, vurderer Per Hansen, der er investeringsøkonom i Nordnet.

»Jeg vil formode, at aktien er mindre overtegnet af især private investorer på grund af den store nervøsitet i øjeblikket. Det er også i det lys, at man skal se prisen på 100 kroner. Under mere rolige omstændigheder kunne den formentlig have været omkring fem kroner højere,« siger Per Hansen.

Han mener, at der er plads til en normal udvikling med 8-12 procents afkast i startgevinst, som børsnoteringer historisk giver på åbningsdagen.

Indtil i går klokken 12 kunne du på forhånd sikre dig retten til aktier i selskabet, men på grund af massiv interesse fra især private investorer lukkede Scandinavian Tobacco Group bogen for forhåndstegninger. Sidste gang en dansk virksomhed gik på børsen i Danmark var da NNIT gjorde det med massiv investorinteresse til følge for cirka et år siden.

Dengang var det dog i et opadgående marked, med meget mindre volatilitet end nu.

”Scandinavian Tobacco Group er en større børsnotering end NNIT, men forskellen er, at NNIT havde Novo Nordisk i ryggen, og det er et selskab, som investorerne ufatteligt gerne vil købe op i,” siger Per Hansen.