Her er de tre danske aktier der står til største kurstæsk efter Trump-sejr

Den overraskende Trump-sejr kan udløse et blodbad på det danske aktiemarked, når det åbner her kl. 9. Det kan gå specielt hårdt ud over A.P Møller Mærsk, der ifølge analytiker kan stå til et kursfald på ti pct.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Tre danske aktier står specielt til at få nogle klø, når det danske aktiemarked åbner her til morgen efter Trumps uventede sejr i det amerikanske.

Investeringsøkonom i Nordnet Per Hansen mener, at det vil blive en slem dag for alle danske aktier, men speicelt Vestas-aktien, DSV-aktien og ikke mindst Mærsk-aktien vil være ekstra udsatte, mener han.

Mærsk vil blive ramt tredoblet af Trump-sejren og derfor er et kursfald i aktien på 10 pct. ikke urealistisk, mener Per Hansen.

BUSINESS LIVE: FØLG UDVIKLINGEN HELE DAGEN PÅ DE FINANSIELLE MARKEDER

»En svagere amerikansk dollar, et markant fald i oliepriserne og udsigten til mindre frihandel giver tilsammen risikoen for en knock-out effekt for Mærsk,« siger Per Hansen.

»Det kan blive et Brexit 2.0 efter, at investorerne igen har lammetævet det politiske establishment. Det er ikke sikkert Mæsk går hen og bliver dagens største taber blandt de større selskaber, men risikoen for en nedsabling på op til 10 pct. er reel,« siger Per Hansen.

Han understreger, at faren for DSV ligeledes er mindre frihandel, fordi det vil betyde, at der skal transporteres færre varer rundt i verden.

Vestas kan blive ramt af nedskæringer i den fremtidige vækst i støtteordninger til vindmøller.

Jyske Bank bemærker, at Trump-sejren kaster verden ud i usikkerhed og den vil vare et stykke tid endnu. I den kommende tid vil der være langt flere spørgsmål end svar.