Her er de næste opkøbsmål

Opkøbet af Danisco kommer næppe til at stå alene blandt danske virksomheder, lyder vurderingen fra Spar Nord Bank.

Danisco kan bare være en af række danske virksomheder, der bliver opkøbt. Fold sammen
Læs mere
Foto: Brian Bergmann
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Danisco kan bare være en af række danske virksomheder, der bliver opkøbt. Sådan lyder vurderingen fra Spar Nord Bank, som forudser flere opkøb og fusioner i de kommende år.

- Duponts aktuelle opkøb af Danisco er en del af en ny opkøbstrend, som vil sætte sit præg på dansk erhvervsliv og skabe stor værdi for danske investorer i de kommende år, vurderer direktør for Spar Nords aktieafdeling, Peter Møller.Han peger på Vestas, Bang & Olufsen, SAS, DSV, NKT, GN Store Nord, Simcorp og Satair som de mest oplagte mål for køb.

- Oven på finanskrisen står mange virksomheder i dag super trimmet og godt gearet til opkøb. Det skyldes blandt andet, at virksomhedernes gæld er blevet nedbragt, renten er lav, og der er gode muligheder for at rejse kapital ved at udstede virksomhedsobligationer, forklarer Peter Møller.

Han mener desuden, at investorerne ikke længere er tilfredse med den vækst, der bliver skabt på grund af generel vækst i samfundet.

Det tvinger mange virksomheder til at købe og fusionere sig til vækst.

Forskellige årsager


Ifølge Spar Nord er der vidt forskellige årsager til, at ovenstående virksomheder kan ende i hænderne på andre selskaber.

- Vestas er eksempelvis hårdt presset på markedsandele, men Vestas' tekniske platform er stadig verdens førende, og det er uden tvivl noget, der tiltrækker de kapitalstærke kinesiske konkurrenter.For Bang & Olufsens vedkommende er det en stærk brand-position i det eksklusive forbrugersegment, der kan lokke teknisk overlegne konkurrenter frem med et tilbud om overtagelse, siger Peter Møller.

Og med flere købstilbud fremover kan aktionærerne se frem til kurstriggere, når rygterne ryger i markedet.

- Næste gang en dansk, børsnoteret virksomhed modtager et købstilbud, så vil vi helt sikkert se en positiv afsmitning på aktiemarkedet - tilsvarende "Danisco-effekten", hvor aktien steg omkring 25 procent, da Duponts købsinteresse blev offentliggjort. Fusioner og opkøb er som udgangspunkt et tegn på et dynamisk og progressivt marked, og det er med til at presse aktiekurserne op, mener Peter Møller.