Her er de mest pressede chefer i dansk erhvervsliv

Headhunterne melder om travlhed, fordi de er i gang med at finde nye direktører og bestyrelsesmedlemmer. Se her hvem der mærker presset.

Foto: Scanpix
De har delt tusindvis af fyresedler ud rundt omkring i virksomheder i hele landet.

Men nu er turen kommet til de øverste direktører selv, skriver Jyllands-Posten i dag. Avisen citerer en række headhuntere for at have usædvanlig travlt med at finde chefer til virksomhedernes absolut øverste ledelseslag, direktionen. Også på bestyrelses-niveau er der efterspørgsel efter nye kompetencer, der kan udfordre direktionen i krisetider og være med til at vende udviklingen.

Headhunter Troels Gjerrild fra Odgers Berndtson er citeret for at sige, at der er et opsparet behov for udskiftninger på direktions- og bestyrelses-niveau. Han tilføjer, at ofte er det sådan, at direktørerne smides på porten når de store besparelser og fyringsrunder er overstået.

Det er naturligvis en nærmest umulig opgave at finde ud af, hvor der er udskiftninger på vej i den øverste ledelse, da det ville kræve, at man sidder med til bestyrelsesmøderne. Men Business.dk vover alligevel pelsen og peger her på en række direktører og bestyrelsesformænd, der er under pres som følge kraftig faldende indtjening, ballade i ejerkredsen eller balance-problemer, hvor gælden er blevet for stor i forhold til den underliggende indtjening.

Peter Straarup, adm. direktør Danske Bank - den tidligere succesmager fra Holmens Kanal har for alvor fået ridser i lakken i forbindelse med krisen, da Danske Banks indtjening er dykket drastisk. Opbakningen er dog stærk fra bestyrelsesformanden, som den skal være, indtil bestyrelsen beslutter sig for det modsatte. Danske Banks aktie, der var i bund i foråret, er da også kommet stærkt igen.

Tom Knutzen, adm. direktør Danisco - ti års kursmæssigt dødvande er fortsat under Tom Knutzen, der ellers blev set som noget af et scoop, da han blev hentet efter stor succes hos NKT. Knutzen har dog haft svært ved at vende udviklingen og aktionærerne har været meget kritiske de seneste par år, som førte til, at formand Anders Knutsen for nylig stoppede til fordel for Jørgen Tandrup.

Mats Jansson, adm. direktør SAS - SAS-chefen kæmper en næsten urimelig kamp for at vende minus til plus hos det skandinaviske luftfartsselskab, der oplever, at selskabets primære kundegruppe, de forretningsrejsende, vender selskabet ryggen i krisetider for i stedet at flyve med billigere selskaber. Massivt opgør på vej med medarbejdergrupperne i bestræbelserne på at få en omkostningsbase på niveau med konkurrenterne. Lykkedes det for Jansson, vil det være en stor sejr. Konkurrenterne lurer også på et køb af SAS.

Per Bjerregaard, bestyrelsesformand Brøndby I.F. - lægen fra Vestegnen, der med stor succes har bygget en børsnoteret fodboldklub op på en tom mark vest for København, er havnet i sit livs stormvejr som følge af problemer med resultaterne både på og uden for banen. Sponsorerne raser og fyringen af direktøren Hermann Haraldsson har ført til massiv kritik fra klubbens største kunde, storsponsoren, Jesper ”Kasi” Nielsen.

Poul Arne Jensen, koncernchef i Dantherm - er uofficiel danmarksmester i nedjusteringer. Den børsnoterede virksomhed fra Skive har problemer med at indfri potentialet og har de seneste år måttet nedjustere resultatforventningerne et hav af gange.

 
Fik du læst:

Her er kendisserne, der fik sparket

Ups, det mente vi ikke

De mest utaknemmelige chefjob i dansk erhvervsliv