Her er de aktier din mor ikke vil synes om

Hvis du vil tjene penge og du kan leve med atomvåben, strip-klubber, fast-food, våben og spille-klubber, så se her.

Foto: Scanpix. Klar til at gøre en god forretning? Svaret er ikke for sarte sjæle.
Læs mere
Fold sammen
Hvis du kun spiser nedfalden frugt, er medlem af feministisk forum, støtter kræftens bekæmpelse, går som fredsvagt foran Christiansborg, læser medlemsbladet fra Anonyme Alkoholikere og i øvrigt aldrig har deltaget i andre former for spil end rundbold i folkeskolen, så skal du stoppe læsningen her.

For nedenfor kommer der en liste af aktier, som bestemt ikke er noget for folk med sarte nerver og et moralsk problem i forhold til ting som gambling og alkohol.

Men hvis du godt kan leve med et rask spil poker, lidt fyraftensstrip, en pistol i bæltet, hårdt mod hårdt i Irak, en smøg til din pilsner, et erotisk lystspil på computeren og din el leveret af et atomkræftværk, så er der penge at hente, hvis du sammensætter en ”Bad Boy”-portefølje bestående af nedenstående aktier.

Det er Penge & Privatøkonomi, der har lavet listen over det, som de kalder for "verdens ondeste aktier".

I USA kan man faktisk købe aktier i en investeringsforening, Vice Fund, der kun ejer aktier i selskaber indenfor gambling, alkohol, tobak og våben. Journal of Financial Economics har sammenlignet kursudviklingen for de syndige aktier over 46 år frem til 2006 og her er billedet tydeligt. I gennemsnit slår de alle andre indeks med 3,5 pct. hvert evig eneste år. Hvorfor?

Jo fordi, skriver Penge & Privatøkonomi, at dårlige tider afholder ikke ludomaner fra at spille, alkoholikere fra at drikke og rygere fra at ryge.