Her er aktierne, du skal købe

Fire danske aktier gemmer på store stigninger, mener eksperter. Se her, hvilke du skal købe.

Foto: Liselotte Sabroe, Scanpix. IC Companys er et af de selskaber, du skal holde øje med, iføge Nordea.
Læs mere
Fold sammen
Gå efter guldet og invester i IC Companys, Per Aarsleff, Satair og Alk-Abelló. Det vurderer Nordea.

Banken bider mærke i, at C20-indekset i den seneste tid er steget med 13 pct., mens IC Companys og Satair kun er steget 2 pct., Alk-Abelló med 2,5 pct., mens Per Aarsleff ligefrem er faldet 2 pct.

"Årsagen til, at nogle aktier bliver blevet efterladt, er som regel, at der ikke har været noget nyhedsflow omkring aktierne, hvormed aktierne er blevet overset," skriver Nordea.

Snor sig udenom krisen
For IC Companys vedkommende fremhæver banken, at konkurrenter som H&M og Inditex begge er steget 10 pct., hvorfor ICC-aktien ikke blot har underperformet i forhold til C20, men også i forhold til sektoren.

Årsagen til Per Aarsleffs fald ser Nordea i store problemer i sektoren, hvor byggeriet er gået i stå, men banken mener ikke, at Per Aarsleff reelt er ramt af disse problemer.

Per Aarsleff beskæftiger sig mere med anlægsaktivitet, og netop dette område er attraktivt, da der de næste par år skal pumpes penge ud til kloakker, nye veje, opgradering af jernbanenettet, Femern Bro og en ny metroring. Satair er kun steget med et par procent. Men Nordea mener, at selskabet, der sælger reservedele til fly, nyder godt af, at flyselskaberne for tiden er tilbageholdende med at bestille nye fly.

"Marginalen for at levere reservedele til flyselskaberne er højere end til flyproducenterne. Så selvom nedgangen i flytrafikken er negativ, så ser vi udviklingen i sektoren som positiv," skriver Nordea.

Endelig fremhæver Nordea allergivaccineproducenten Alk-Abelló.

"Aktien er steget med 2,5 pct., men selskabet lever for tiden et stille liv og er i gang med at få godkendt og udvikle sin allergivaccine, som er i pilleform," skriver Nordea.

RB-Børsen