Her er aktie-analytikernes favoritter og outsidere

Her er en opgørelse over danske og udenlandske aktieanalytikeres forventninger til kursudviklingen i de danske C20 Cap-selskaber.

Det mest overvurderede selskab bedømt ud fra analytikernes kursmål og den nuværende børskurs er Chr. Hansen. Aktien lukkede onsdag i 439,20 kr. - 13,6 pct. over analytikernes gennemsnitlige kursmål. Arkivfoto. Fold sammen
Læs mere
Foto: Christian Als

Jyske Bank og Chr. Hansen er hinandens modpoler, når det kommer til det kurspotentiale, analytikerkorpset ser netop nu. Det viser en opgørelse over danske og udenlandske aktieanalytikeres forventninger til kursudviklingen i de danske C20 Cap-selskaber, som Spar Nord har lavet for Ritzau på baggrund af data fra Bloomberg.

Jyske Bank topper listen over de selskaber, som aktieanalytikerne ser det største potentiale i. Bankaktien lukkede onsdag i 322,70 kr. og ligger dermed 18,6 pct. lavere end det kursmål, analytikerne i gennemsnit har sat for aktien på godt 383 kr. Analytikerne har senest sænket deres kursmål for aktien efter et skuffende bankregnskab.

- Ligesom de øvrige større banker herhjemme, leverede også Jyske Bank et skuffende kvartalsregnskab, og det har sat sig i analytikernes kursmål, som siden regnskabet er nedjusteret fra knap 406 kr. til nu godt 383 kr., ligesom aktiekursen er dykket 6-7 pct. Men ikke desto mindre er det stadig Jyske Bank-aktien, som ifølge analytikernes forventninger har det største kurspotentiale, siger aktieanalytiker i Spar Nord Mikkel Duus-Hansen.

Han mener, at analytikerne ofte ser aktierne i et længere perspektiv end investorerne, der er mere påvirkede af kortsigtede begivenheder, som eksempelvis en kvartalsmeddelelse.

På listen over de aktier, som analytikerne spår størst potentiale, optræder som toer og treer henholdsvis A.P. Møller-Mærsk og Danske Bank.

Det mest overvurderede selskab bedømt ud fra analytikernes kursmål og den nuværende børskurs er Chr. Hansen. Aktien lukkede onsdag i 439,20 kr. - 13,6 pct. over analytikernes gennemsnitlige kursmål.

- Det negative kurspotentiale skal ses i lyset af, at Chr. Hansen-aktien er steget omkring 20 pct., siden selskabet offentliggjorde kvartalsregnskab, og tiden vil vise, om investorerne er blevet overoptimistiske på selskabets vegne, eller om det i virkeligheden er analytikerne, der er for pessimistiske, konstaterer Mikkel Duus-Hansen.

Efter Chr. Hansen er William Demant og Coloplast de aktier, som analytikerne anser for mest overvurderede.