Her er årets vinder-aktier

De første seks måneder af 2011 byder på kæmpestigninger til en række selskaber. I den anden ende af skalaen har flere provinsbanker mistet mere end halvdelen af værdien.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der er gode penge at hente, hvis man er ejer af en printer og tidsmaskine. Her er nemlig listen over, hvilke aktier der har klaret sig bedst i årets seks første måneder.

Årets bedste investering er nemlig indtil videre Berlin III - et selskab der investerer i erhvervsejendomme i Berlin. Med en stigning på 51,11 pct. er det nemlig årets indtil videre største stigning på Københavns fondsbørs.

Lige i hælene finder vi investeringsforeningen Spar Nord Formue, der er steget med 49,18 pct. og flyhåndteringsselskabet Satair, der er steget med 44,24 procent.I den modsatte ende af skalaen finder man lokalbankerne Max Bank og Aarhus Lokalbank, hvor aktionærerne forhåbentlig kan glæde sig over sommerferie og jordbærsæson. Aktiekursens udvikling lægger nemlig mere op til gråd end grin. De to banker er årets tabere med henholdsvis minus 67,15 pct. og minus 63,61 procent.

Også Asger Aamunds Bavarian Nordic har haft et skidt år. Biotek-selskabet skal finde en partner for at finansiere fase tre-forsøgene på den kræftvaccine, som selskabet klynger sit håb til. Den udmelding kostede dyrt på aktiemarkedet, og kursen er faldet 62,63 pct. siden januar.

For Asger Aamund selv har det betydet et tab på mere end 200 mio. kroner, og rigmanden er dermed knap så meget rigmand, som m han har været.

De små banker og virksomheder er dog yderst letpåvirkelige og meget svingende i kursen. Selv små aktiekøb kan sende kurserne på rutsjetur, og derfor kan de gå fra den ene ende af skalaen til den anden på kort tid.

Top fem:

  1. Berlin III (51,11 pct)
  2. Spar Nord Formue (49,18 pct.)
  3. Satair (44,24 pct.)
  4. Newcap Holding (42,31 pct.)
  5. North Media (41,75 pct.)

Bund fem:

  1. Max Bank (minus 67,15 pct.)
  2. Aarhus Lokalbank (minus 63,31 pct.)
  3. Bavarian Nordic (minus 62,63 pct.)
  4. Tower Group (minus 58,89 pct.)
  5. Scandinavian Properties (minus 57,08 pct.)

INFOshop: Her er bankerne værd at kaste penge efter