Vil du lytte videre?
Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.
Allerede abonnent? Log ind
Skift abonnement
Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.
Hov, giv os lov at afspille podcasten. Den er klar, når du har klikket ‘Tillad alle’
Der er ikke noget »til salg«-skilt i vinduet hos det danske helikopterfirma Bel Air, selvom udenlandske kapitalfonde har banket på døren utallige gange.
Ifølge Dagbladet Børsen har ejer Susanne Hessellund oplevet en voldsom stigning i antallet af henvendelser fra interesserede købere fra udlandet, men hun afviser at sælge sin virksomhed.
»Vi har fået tilbud fra en enkelt dansk og adskillige udenlandske kapitalfonde. Men Bel Air er ikke til salg uanset prisen,« siger 46-årige Susanne Hessellund, der også er administrerende direktør i Bel Air, til Børsen.
Bel Air er ikke det eneste danske selskab, der har haft besøg af internationale kapitalfonde. Mere end 150 familieejede danske virksomheder er ifølge forsker i familieejede virksomheder, Morten Bennedsen, så interessante, at kapitalfonde er klar til at handle. Det gælder blandt andre den jyske pumpeproducent Desmi, som ligesom Bel Air har afvist at sælge. Det samme gælder designvirksomheden Vipp.
Den stigende interesse for nordiske virksomheder har drevet priserne op, og flere danske virksomheder kommer lige nu på danske hænder. I august købte den nystartede nordiske kapitalfond Adelis Equity Partners det familieejede juletræsfirma Green Team Group for et trecifret millionbeløb, og de fleste har hørt om amarikanske Goldman Sachs, som tidligere på året købte sig ind i Dong.
Men indtil videre bliver de udenlandske kapitalfonde altså afvist af en stor del af de familieejede virksomheder.
Susanne Hessellund fra Bel Air har imidlertid også vist, at hun selv er i stand til at drive sin forretning. Hun kan nu kalde sig en af landets rigeste med en formue på 1,1 milliarder kroner og er på listen over Danmarks 100 rigeste som nummer 83.
Læs også: Iværksætter-kvinderne rykker ind blandt de rigeste