Heineken sænker forventningerne til driften trods stor vækst

Det hollandske bryggeri Heineken sænker i regnskabet for første halvår sine forventninger til overskudsgraden trods pæn vækst i mængderne og salget i perioden.

ARKIVFOTO Fold sammen
Læs mere
Foto: PAULO WHITAKER

For hele 2018 venter Heineken nu et fald på 0,2 pct.point i driftsmarginen mod en tidligere ventet fremgang på 0,25 pct.point.

Ændringen kan primært tilskrives en negativ mikseffekt fra Brasilien, hvor marginen er lavere end gennemsnittet, mens også negative valutaeffekter for betydning for den rapporterede overskudsgrad, forklarer Heineken i regnskabet.

Kigger man på toplinjen for bryggeriet, var første halvår også pænt. Her nåede Heineken nemlig en organisk vækst på 5,6 pct., mens analytikerne ifølge estimater, som Heineken selv har indsamlet, havde ventet en vækst på 4,6 pct.

Fremgangen i de solgte mængder var også større end ventet, idet volumenfremgangen er opgjort til 4,5 pct. mod ventet 3,1 pct. ifølge bryggeriets egne estimater.

Det gav en omsætning på 10,8 mia. euro i første halvår mod 10,3 mia. euro i den tilsvarende periode af sidste år, mens driftsoverskuddet blev 1,75 mia. euro mod 1,81 mia. euro i første halvår 2017.

På bundlinjen steg nettooverskuddet til 950 mio. euro fra 871 mio. euro i første halvår sidste år.

»Toplinjen var stærk i første halvår, hvor der var organisk vækst på tværs af alle regioner. Europa var tilbage i vækst i andet kvartal, mens de øvrige regioner fastholdt deres positive momentum«, siger Jean-François van Boxmeer, der er administrerende direktør hos Heineken, i regnskabet.

/ritzau/FINANS