Hedgefondes exit kan løfte FLS-aktien yderligere

FLSmidth har gennem længere tid været pessimistiske hedgefondes yndlingsemne i jagten på gevinster i tilfælde af kursfald.

FLSmidth har gennem længere tid været pessimistiske hedgefondes yndlingsemne i jagten på gevinster i tilfælde af kursfald. Fold sammen
Læs mere
Foto: Keld Navntoft
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Men nu ser det ud til, at sortseerne trækker sig, og at et såkaldt short-squeeze muligvis kan sende aktien i vejret.

Det skriver Børsen.

Ifølge Danske Bank er fem af i alt 11 hedgefonde, der har shortet FLS-aktien, på det seneste begyndt at købe aktier tilbage. Et short-squeeze beskriver en situation, hvor en aktie stiger, når hedgefonde lukker deres short-positioner ved at købe aktier tilbage.

Ifølge Danske Banks handelschef, Mads Zink, er det første gang, at et egentligt mønster i hedgefondenes aktiviteter kan spores.

»Det er altså første gang, at vi ser et egentligt mønster, hvor flere hedgefonde begynder at lukke deres short-positioner ned i FLSmidth. Hedgefondene har købt 610.000 aktier i FLS de seneste uger, men er stadig short med mere end 7 mio. aktier, som på et tidspunkt skal købes tilbage. Og det tyder på, at FLS kan ende i et short-squeeze,« siger handelschefen til Børsen.

Hos Alm. Brand mener analytiker Michael Friis Jørgensen ifølge Børsen, at det i det hele taget er usædvanligt, at så stor en del af en aktie - 13,87 pct. - er shortet, og han ser ikke anden forklaring på den seneste tids kursstigning end et short-squeeze. Hvor lang tid den situation kan fortsætte er imidlertid uvist.

Aktien er steget godt 8,5 pct. til 249,7 i den seneste uge.