Hedgefondes exit kan løfte FLS-aktien yderligere

FLSmidth har gennem længere tid været pessimistiske hedgefondes yndlingsemne i jagten på gevinster i tilfælde af kursfald.

FLSmidth har gennem længere tid været pessimistiske hedgefondes yndlingsemne i jagten på gevinster i tilfælde af kursfald. Fold sammen
Læs mere
Foto: Keld Navntoft

Men nu ser det ud til, at sortseerne trækker sig, og at et såkaldt short-squeeze muligvis kan sende aktien i vejret.

Det skriver Børsen.

Ifølge Danske Bank er fem af i alt 11 hedgefonde, der har shortet FLS-aktien, på det seneste begyndt at købe aktier tilbage. Et short-squeeze beskriver en situation, hvor en aktie stiger, når hedgefonde lukker deres short-positioner ved at købe aktier tilbage.

Ifølge Danske Banks handelschef, Mads Zink, er det første gang, at et egentligt mønster i hedgefondenes aktiviteter kan spores.

»Det er altså første gang, at vi ser et egentligt mønster, hvor flere hedgefonde begynder at lukke deres short-positioner ned i FLSmidth. Hedgefondene har købt 610.000 aktier i FLS de seneste uger, men er stadig short med mere end 7 mio. aktier, som på et tidspunkt skal købes tilbage. Og det tyder på, at FLS kan ende i et short-squeeze,« siger handelschefen til Børsen.

Hos Alm. Brand mener analytiker Michael Friis Jørgensen ifølge Børsen, at det i det hele taget er usædvanligt, at så stor en del af en aktie - 13,87 pct. - er shortet, og han ser ikke anden forklaring på den seneste tids kursstigning end et short-squeeze. Hvor lang tid den situation kan fortsætte er imidlertid uvist.

Aktien er steget godt 8,5 pct. til 249,7 i den seneste uge.