Havne slipper for at skanne containere

Dyr og besværlig scanning droppes til glæde for container-branchen.

Læs mere
Fold sammen
Total gennemskanning af hver eneste container på vej ind i USA.

Sådan så skrækscenariet ud for A. P. Møller-Mærsk containerterminalforretning, APM Terminals, da USA begyndte at stramme sine terrrorlove oven på 11. september 2001. Men nu ser det ud til ikke at blive til virkelighed alligevel.

Kravet fra USA lød på, at alle containere skulle gennemskannes fra juli 2012, hvilket ville gøre det meget dyrt og besværligt at sende containere ind i landet.

Kravet blev af flere opfattet som en handelshindring, og APM Terminals var desuden skeptisk over for, om 100 pct. skanning ville være den bedste metode til at opnå øget sikkerhed.

Nu ser det ifølge APM Terminals ud til, at gennemskanning kun skal ske af containere, der kommer fra særlige risikoområder.

- Vi har indtryk af, at de amerikanske myndigheder ikke udelukkende fokuserer på skanning, men foretrækker en fortsættelse af den såkaldte "multi-layered risk-based approach" til sikkerhed i de amerikanske havne. Vi forstår, at 100 pct. skanning ikke længere bliver nødvendig og vil være begrænset til containere fra højrisikoområder, skriver APM Terminals i en mail til RB-Børsen.(RB-Børsen: Tlf: 33300335, E-mail: redaktion@rb-borsen.dk, www.rb-borsen.dk )