Hartmann/CEO: Fokus nu på Europa efter oprydnings-år

Den kriseramte æggebakkeproducent Brødrene Hartmann er godt på vej til at få penge i kassen til at rette op på den skrumpende egenkapital i selskabet. Det står klart, efter Civilstyrelsen onsdag gav selskabet grønt lys til en sammenlægning af aktieklasserne. Det baner vejen for en aktieemission i den nærmeste fremtid.

- Nu laver vi en emission, men hvilken størrelse det bliver, eller hvornår det bliver, er endnu ikke besluttet. Men det bliver inden for de første par kvartaler, slår administrerende direktør Peter Arndrup Poulsen fast overfor RB-Børsen.

Emballageproducenten, der slikker sårene efter et fejlslagent eventyr i Sydamerika, har reduceret egenkapitalen fra 544 mio. kr. ved årets begyndelse til 218 mio. kr. i september. Derfor skal Lyngby-virksomheden fyre 50 medarbejdere som led i en større spareplan, der skal indbringe selskabet 40 mio. kr. Samtidig arbejder ledelsen sammen med Danske Markets og Nordea på en aktieemission.

- I det forgange år har vi ryddet gevaldigt op, og det støver altid meget, når man rydder op. Det har været en god oprydning, og vi er kommet af med vores oversøiske aktiviteter, som var tabsgivende. Nu har vi kun den stærke kerneforretning i Europa tilbage, som vi tjener gode penge på og skal tjene endnu bedre penge på. Den har været forsømt i nogle år, da vi investerede i det, der viste sig at være tabsgivende aktiviteter. Nu skal vi have forstærket vores europæiske division, og det skal vi bruge nogle penge til, forklarer Peter Arndrup Poulsen om baggrunden for emissionen.

Peter Arndrup Poulsen efterfulgte i efteråret Asger Domino, der var ansvarlig for den katastrofale eventyr i Sydamerika, som topchef i Brødrene Hartmann.

- Vi har en strategiplan, der hedder "forward to basics". Der ligger i det, at det ikke er tilbagetrækning det hele. Vi har skåret alle de tabsgivende aktiviteter væk, og det har vi brugt det meste af 2007 på. Nu er det vigtigt, at vi forbedrer den underliggende drift i Europa, og at vi får bygget muskler til fremtiden. Lige nu er det udelukkende bundlinien, der tæller, men vi skal også være klar til at forfølge nogle vækstmål senere, slår Peter Arndrup Poulsen fast.

Han går snart på juleferie med ro i sindet og klar til en aktieemission i starten af det nye år.

- 2008 bliver et godt år. Vi ser mange tegn på forbedringer i driften i 2007. Vi har et stærkt marked og en stærk organisation, lyder det selvsikkert fra Peter Arndrup Poulsen.

(RB-Børsen: Tlf: 33300335, E-mail: redaktion@rb-borsen.dk, www.rb-borsen.dk )