Hartmann: Skal i 3. fase forholde os til lav soliditet - best.f

 

Når emballageproducenten Hartmann forhåbentlig er kommet vel igennem sin igangværende turnaround, hvilket ventes at ske i 2009, skal der ses på koncernens lave soliditet, og en kapitalforhøjelse kan komme på tale. Det slog bestyrelsesformanden for koncernen, Bjarne Eriksen, fast på et investormøde i forbindelse med halvårsregnskabet, som indeholdt en ubehagelig overraskelse i form af en trecifret millionnedskrivning af aktiviteterne i Nordamerika og en beslutning om at trække sig ud af Asien for at fokusere på kerneforretningen i Europa.

 

Koncernen har fået tilsagn om at få tilført kapital fra hovedaktionæren Brødrende Hartmann Fonden i form af ansvarlig lånekapital på 50 mio. kr.

 

- De kredittilsagn, vi har, er tilfredsstillende til at komme igennem turnarounden, men fonden har villet sikre, at der er nok til at etablere en robust bund under turnarounden, slog bestyrelsesformanden fast.

 

Og den kapitalindsprøjtning er selskabets administrerende direktør Peter Arndrup Poulsen er glad for.

 

- Det er ikke sjovt at køre på kanten, sagde han.

 

De kraftige nedskrivninger og tabet i forbindelse med salget af aktiviteterne i Sydamerika har rundbarberet selskabets egenkapital, og det betyder, at soliditetsgraden er reduceret til blot 21,4 pct. fra 37,9 pct. ved udgangen af 2006. Samtidig er den finansielle gearing øget til 223 pct. fra 61 pct. eksklusive den rentebærende gæld i Sydamerika.

 

- I 3. fase skal vi forholde os til den lave soliditet, og vi skal vurdere, om der skal ske en tilførsel af kapital, sagde bestyrelsesformanden Bjarne Eriksen.

 

Efter turnarounden vil yderligere forbedringer af indtjeningen kræve større investeringer - midler koncernen ikke i øjeblikket er i besiddelse af.

 

(RB-Børsen: Tlf: 33300335, E-mail: redaktion@rb-borsen.dk, www.rb-borsen.dk )