Hartmann får kurstæsk fra morgenstunden

Et katastroferegnskab satte sig øjeblikkeligt i kursen på Brd. Hartmann, da fondsbørsen åbnede - kurstab på over 20 procent.

Der var klø til aktien i Brdr. Hartmann på Københavns Fondsbørs fra morgenstunden. Aktien mistede umiddelbart 20,2 pct. af værdien da fondsbørsen slog dørene op idet Hartmann-aktien blev handlet i 157 kr.

Kurssmækket skal ses i lyset af koncenens katastrofalt dårlige regnskab for første halvår 2007. Nedskrivninger på emballageproducentens aktiviteter i såvel Syd- som Nordamerika har lagt et voldsomt pres på resultatet, der endte med et underskud på 486 mio. kr., mens helåret ventes at lande på et minus på 490 mio. kr. Dermed er halvdelen af koncernens egenkapital forsvundet, og der skal forstærkning til fra fonden bag koncernen.

Før nedskrivningerne havde koncernen et underskud på den primære drift på 7 mio. kr. i forhold til et overskud på 7 mio. kr. i første halvår 2006. Korrigeret for engangsomkostninger i første halvår på 17 mio. kr. ville det primære driftsresultat være på niveau med samme periode sidste år.

/RB-Børsen/