Harlang trækker Plum-folk i Civilstyrelsen i H+H sag

Plum-fondens bestyrelsesmedlemmer er på tynd is, hvis de accepterer ultimatum fra Danske Bank og Nordic Capital, der kræver, at medlemmerne underskriver uigenkaldelig fuldmagt, som giver Nordic Capital kontrollen med H+H International og omkring 75 pct. af aktierne.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

RB-Børsen erfarer, at et flertal i Plum-fonden agter at stemme for Nordic Capital-modellen, men inden fondens medlemmer kan overlade magten til den svenske kapitalfond, skal fonden først bede Civilstyrelsen om tilladelse. Det er ikke sket.

RB-Børsen er kommet i besiddelse af dokumenter, der viser, at advokat Christian Harlang, der i august blev sat ud af spillet i Plum-fonden, har indbragt sagen for Civilstyrelsen og bedt om omgående indgriben. I sin skrivelse til Civilstyrelsen henviser Harlang til fondslovens paragraf 21. Den siger, at fondens bestyrelse kun med Civilstyrelsens samtykke må foretage sig ekstraordinære handlinger.

Hvis fonden accepterer Nordic Capital-modellen er den ikke længere sikker på at få penge til sine årlige almennyttige formål, selv om H+H-koncernen på et tidspunkt kommer til at få overskud.

RB-Børsen