Handelsbanken: Nordiske bankaktier går en skuffende tid i møde

Når de nordiske bankregnskaber for tredje kvartal bliver offentliggjort, vil der ikke være lige så meget at glæde sig over som i de forrige kvartaler.

Handelsbanken Fold sammen
Læs mere
Foto: PHIL NOBLE

Efter flere kvartaler med stigende gebyrindtægter er der nemlig udsigt til en kvartalsvis tilbagegang for sektoren. Til gengæld er der stort, langsigtet potentiale i Danske Bank.

Det vurderer Handelsbanken i en analyse.

Det er særligt det lave renteniveau, der tynger toplinjen og presser bankerne på lønsomheden, vurderer finanshuset.

»Det forhold vil bidrage til, at regnskaberne for tredje kvartal for de fleste nordiske banker næppe bliver nogen kurstriggere. Men set i et lidt længere perspektiv, så ser vi dog særdeles god værdi i mange af de nordiske bankaktier, som er attraktivt prisfastsat og udbetaler høje udbytter«, skriver Handelsbanken.

Blandt de nordiske banker er Danmarks største bank, Danske Bank, imidlertid Handelsbankens yndlingsaktie.

Handelsbanken venter på vegne af Danske Bank en forrentning af egenkapitalen på 13,7 pct. i 2018, og at banken over de næste tre år vil uddele 30 pct. af sin markedsværdi tilbage til aktionærerne.

»Endelig venter vi en gennemsnitlig årlig indtjeningsvækst, justeret EPS, på 20 pct. i perioden 2014-2017, hvilket er større fremgang, end vi venter hos de øvrigt nordiske storbanker«, tilføjer Handelsbanken.

Handelsbankens kursmål for Danske Bank er 270 kr., mens anbefalingen lyder "køb".

Danske Bank-aktien stiger tirsdag morgen 0,4 pct. til 199,30 kr.

TV: Dyster prognose: Ingen aktiestigninger det kommende år