Hammeren falder på Lauritz.com efter regnskab

Investorerne har ikke travlt med at byde på aktierne hos Lauritz.com onsdag formiddag. Efter auktionshuset har offentliggjort regnskab for første halvår af 2016, dratter aktiekursen på First North-børsen i Sverige med 2,1 pct. til 14,30 svenske kroner efter at have været helt ned på et fald på over 7 pct.

Regnskabet viser, at Lauritz.com har oplevet et fald i omsætningen på auktioner på 11,6 procent i år indtil videre. Omsætningen i halvåret opgøres til 522 mio. kr. sammenlignet med 590 mio. kr. sidste år, skriver Ritzau.

Der er flere årsager til den faldende omsætning - for det første har man valgt at lukke to af de fysiske auktionshuse ned for at satse mere på onlineauktioner fremover. Samtidig kommer færre helt nye varer under hammeren på selskabets onlineauktioner, fordi flere producenter ikke føler sig sikre på at kunne opnå tilfredsstillende hammerslag.

I første halvår opnåede Lauritz.com et driftsresultat på 9,6 mio. kr., hvilket blot er en lille smule lavere end omsætningen i samme periode i 2015 på 9,7 mio. kr.

Lauritz.com var igennem et turbulent forløb i sommer, hvor en børsnotering blev udskudt i sidste øjeblik, bare for at blive gennemført nogle uger senere.