Håbet spirer på Wall Street

Amerikansk børshandel ser lysere på fremtiden med udsigten til en ny hjælpepakke fra den kommende præsident Barack Obama. Det løftede aktierne tirsdag.

Jo, man aner begyndelsen til et smil hos aktiehandlerne på børsen i New York i den navnkundige gade Wall Street. Foto: Brendan McDermid, Reuters/Scanpix Fold sammen
Læs mere
Håbet spirer igen på børsen i New York, efter at mødereferatet fra den amerikanske forbundsbanks decembersamling tirsdag blev offentliggjort. De bedrøvelige udsigter for USAs økonomi øger nemlig forventningerne om en tiltrængt hjælpepakke.

Dow Jones Industrial Average-indekset steg med 0,69 procent (62,21 points), Standard & Poor's 500-indekset gik 0,78 procent op (7,24), og det teknologitunge NASDAQ-indeks gik hele 1,50 procent (24,35 points) op.

Referatet fra mødet 15.-16. december taler om en meget lav inflation og om svage økonomiske udsigter i nogen tid.

Apple ikke interessant nok

Den kommende præsident Barack Obama har lovet en økonomisk plan, som vil medføre den største investering i infrastruktur siden 1950erne, og derfor stiger teknologiaktierne. Navnlig de to giganter IBM og Hewlett-Packard (HP) trak godt til i tirsdagens handel. Til gengæld faldt aktierne i IT-producenten Apple igen, da Apple ikke formåede at sætte dagsordenen med afgørende nyt fra den sidste Macworld Expo-udstilling i San Francisco. Her er massevis af Apple-produkter tidligere blevet talt op til næsten gudestatus.

Også kobberpriserne steg tirsdag og nåede det højeste niveau i næsten fem uger. Priserne, der vil gælde fra leverancerne til marts, steg med 8,5 procent.

Oliepriserne nåede i løbet af dagen op at vende over de 50 dollars - det højeste siden 1. december - men faldt igen senere på dagen til 48,58 dollars i New York. Priserne vil gælde fra februar. Stigningerne skyldtes den israelske invasion i Gaza samt gaskrisen mellem Rusland og Ukraine.

Europa gik op

I London lukkede FTSE 100-indekset 1,29 procent bedre end mandag. Det var den sjette stigning i træk. Også børserne i Frankfurt, Paris, Zürich og Milano var der stigninger - i Milano på hele 2,09 procent.

Det danske C20-indeks over de mest handlede aktier endte 1,8 procent højere end mandag. Dermed er C20-indekset steget med 13,5 procent siden årsskiftet.