Håbet om en græsk løsning løfter renten

Grækerne er som den ulydige elev i klassen, der ikke afleverer hjemmearbejdet. Men nu har EU-præsidenten, Donald Tusk, så talt dunder og fastslået, at søndag er sidste chance for at finde en løsning på den græske gældskrise. Og fredag skal grækerne have afleveret deres forslag til reformer for landet.

Foto: ARIS MESSINIS. ARKIVFOTO
Læs mere
Fold sammen

- Hvis det ikke lykkes, er det slut med forhandlingerne med alle de mulige konsekvenser, det har, inklusive 'worst case'-scenariet, hvor vi alle taber, sagde Donald Tusk sent tirsdag med henvisning til et græsk euro-exit.

Og det får obligationshandlerne til at tro, at der er lys forude. I hvert fald stiger renten på den tiårige danske statsobligation med udløb i 2025 onsdag morgen med 1 basispoint til 0,87 pct. i forhold til lukkekursen tirsdag klokken 17.

- Vi kan også se, at den tyske DAX-futures ligger til en stigning. Og at både aktiekurserne og renterne går op, kan ses som en modreaktion på de markante fald tirsdag, siger Werming K. Pedersen, makrostrateg i Sydbank, til Ritzau Finans.

 

Tirsdag blev der skrevet endnu et kapital i den efterhånden uendelige historie om Grækenlands pengeproblemer. Grækerne valgte at møde op til forhandlinger i Bruxelles uden nye forslag til reformer, hvilket indikerer så godt som ingen forhandlingsvilje. Men nu har de fået tommelskruerne på - igen.

- Der er håb om, at der kommer en løsning. Nu har EU sat en deadline på søndag - og alt andet lige vil der være nyt efterfølgende, siger Werming K. Pedersen.

Onsdag aften vil investorernes opmærksomhed for en stund rette sig mod USA, hvor referatet fra det seneste rentemøde i den amerikanske centralbank, Federal Reserve, Fed, bliver offentliggjort.

- Ved dette møde blev pengepolitikken fastholdt, og det, som investorerne vil holde meget øje med, er, hvor enige man var i Fed omkring denne beslutning. Var der eksempelvis nogle medlemmer, der ønskede en opstramning af pengepolitikken? Var det tilfældet, kan det - isoleret set - føre til mindre rentestigninger, skriver Sydbank i en kommentar til onsdagens renteudvikling.

/ritzau/FINANS